One Jump and Two-legged-tricks

Nu är husse och hans hundar hemma igen. Jag och tjejerna har haft det ganska trevligt ensamma hemma i två dagar. Det blir lugnt och skönt i huset och hundarna trivs nog med det också. Dagarna är så korta nu (och jag har tagit sovmorgon och missat hälften av dagsljuset) att man får passa på att promenera och träna mitt på dagen. Båda hundarna har fått köra en del one jump-övningar och hoppteknik i spindeln. De här dagarna har vi jobbat på:

– Armbyte. Jag sätter hunden och kastar ut en leksak. Ställer mig några meter till sidan och halvvägs till leksaken. Ger hunden frikommando och låter antingen hunden springa och ta leksaken (då springer jag också framåt) eller gör ett framförbyte när hunden är på väg mot mig. Om jag byter arm får hunden komma in till mig och få belöning istället.

– Serpentinproofing. Liknande övning som den ovan, fast jag ställer mig i serpentinposition på andra sidan ett hopphinder de gånger jag byter arm. Hunden får byta linje, komma över hopphindret och sedan sticka till leksaken när jag byter arm på nytt. För att göra det extra svårt körde jag några direkt-till-leksaken med mig på andra sidan hindret först.

– Serpentiner och threadles med ett hopphinder. I serpentinerna har jag framförallt jobbat med att kunna springa runt hinderstödet medan hunden tar serpentinhindret.

– Skillnad på ”hopp” och ”check”. Det här har jag bara kört med Shejpa hittils. På kommandot ”hopp” ska hon hoppa långt och fortsätta framåt (belöningen kommer flygande över huvudet på henne) och på kommandot ”check-check-check” (jag har jättedålig fantasi och har kommit på att det är lika bra att sno engelska kommandon) ska hon korta ner hoppet och svänga tight runt hinderstödet (belöning är kamplek hos mig).

Inomhus har vi kört lite nose touches och shejping av våra bakbenstrick. Missy har blivit så duktig på att lyfta höger bakben jättehögt, så nu tog jag tag i vänsterbenet istället. Shejpa har fått jobba vidare på att stå på händerna. Fick husse att ta några bilder när han kom hem, de ser ju för roliga ut 🙂 Missy tyckte att hon minsann kunde göra ett two-legged-trick om Shejpa kunde det, fast det är ingenting jag har tränat på direkt…

Missy lyfter på bakbenet


Nu ska vi bara lära oss att hålla balansen också…

11 svar på ”One Jump and Two-legged-tricks

  1. Hej Fanny!

    Vad kul det är att läsa om er träning! Extra roligt att du kör Susans övningar, precis som vi. Det jag upptäckt när jag tittat på one jump just med hopp och check-träningen är att hunden faktiskt inte söker sig långt de första gångerna hon kastar, det är nog inte förrän på tredje eller fjärde försöket det klickar. Hur har det funkat för er? Så går det när man tittar sönder sina hundfilmer. =) Kul att hon kommer till Sverige till våren! Ska förhoppningsvis kunna anmäla mig till en av kurserna.

  2. Hej fanny, skulle inte du kunna mejla mig kortfattat dur du lärt shejpa att stå på bakbenen, har en aning på hur man gör men du verkar ha gjort de på ett bra sätt!
    Ha en bra fortsättning och gott nytt år!

  3. Hej, åh vad kul!!! Jag älskar klickerträning och fix och trixar hemma med min Vivi. Vill oxå lära henne att stå på frambenen. Tänkte fråga som föregående tjej. Har du en liten beskrivning på hur du har gjort? Gärna andra trix oxå om du har. God fortsättning och tusen tack på förhand, mvh Vivi och Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.