Kroppskontroll för Bud

Bud och jag har en massa kul ihop! Inspirerad av träningen vi har tänkt göra i sommar, och av erfarenheterna jag har dragit från att träna Wilco (en väldigt annorlunda typ av hund!) under det senaste året, har jag bestämt mig för att starta en ny omgång av Agility Grundkurs Online den 22 juni. Hoppas att vi blir ett kul gäng som har lite tid att träna under sommaren.

Igår satte Bud och jag igång med lite kroppskontrollövningar på plattform. Sedan tidigare har jag shejpat lite backande (han lärde sig väldigt fort!) på plan mark, och han har gått upp med framtassarna på en kloss och visat lite bakdelskontoll där. Dessutom har jag shejpat alla fyra tassarna i en hundsäng (stationsbeteende).

Igår tog jag fram en plattform och körde tre pass. I första passet shejpade jag fyra tassar upp på brädan. Framtassarna var lätt – baktassarna var svåra att lyfta i sidled och placera rätt. Han blev mycket bättre under passet! I all träning – speciellt sådan som handlar om hur hunden använder sin kropp – fokuserar jag på att hunden ska ha en bra hållning och stark rygg, så att jag stärker rätt muskler när jag tränar och vänjer hunden att arbeta på ett skonsamt och starkt sätt. Bud visade riktigt fin form när han stod på brädan, så jag passade på att belöna det mycket.

I det andra passet jobbade vi med att han skulle backa upp på brädan. Som sagt så har vi jobbat lite med att backa på plan mark, men jag började fundera på om det inte var för svårt att gå direkt på brädan. Jag borde kanske repeterat mer backande och sedan introducerat något mycket lägre att backa upp på. Men så plötsligt lossnade det, och under de tre minuter vi tränade blev han riktigt duktig!

I det tredje passet jobbade vi på att gå upp på brädan från sidan – med samma sidas fram- och bakben samtidigt. Det här är inte med på filmen eftersom ljuset jag filmade i var ganska dåligt och träningspasset blev sådär. Han gjorde framsteg, men jag tror att han behöver ett pass till för att verkligen förstå. Han tyckte till exempel ofta att det var mer bekvämt att korsa framtassarna och kliva upp med det yttre frambenet först. Och bakbenen har han fortfarande inte full kontroll på. Det får bli fler pass!

Här är en video med klipp från de första två passen:

Alltså – svansen! Är den inte sötast i världen?

Bud och Alot

Bud och Alot leker. Här försökte Bud sova, men Alot hade inte hört om det där med att man inte får väcka valpar som sover, så hon attackerade honom.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.