Inomhusagility och vallning

Dagen började med lite mulet väder. Tänk vad snabbt man blir bortskämd med solen. Som tur var hade vi ju planerat in två timmar i AH-hallen i Karlskoga. För Shejpas del var planen att köra kort och intensivt och ge henne en överraskningsbelöning. Det blev mer överraskning än jag hade tänkt, och jag tror att det blev extra bra då. Vi körde en enkel U-bana med fem hopp, en tunnel och en balansbom. Thomas kastade leksak efter sista hindret och så kampade vi och sprang sedan gemensamt ut till bilen för att äta hennes överraskningsmat (som till och med var så hemlig att den hade åkt i en annan bil än Shejpa). Fast jag hade glömt bilnyckeln inne. Så vi gjorde om det hela efter en kort paus. Då hade hon ännu större fart och bättre hoppteknik (hon misslyckades med avståndsbedömningen en gång i första rundan). Ny leksak kastades och när vi kampade sa jag ”varsågod” och vi sprang ihop ut till bilen där hon fick sin mat. Perfekt!

Squid fick göra mycket, kanske för mycket. Först tränade vi lite targeting på gungbrädan. Hon har inga problem med att den rör sig eller låter, men det var några detaljer som jag ska jobba med hemma innan nästa pass i hallen. Hon har ju mest gjort nosduttar i trappa, så hon har lite problem med att fatta att tassarna ska i marken och inte får vara kvar på hindret när det är så liten höjdskillnad. Dags att plocka fram en planka hemma att jobba med. Lite bättre fokus neråt och bättre signalkontroll behöver vi nog också tills nästa gång. Vi körde sedan ett pass med running contacts på balansbommen. Det var inte alls lika bra som förra veckan, och jag fick gå tillbaka till att köra enbart nerfarten och sväng-övningar. Är ganska säker på att det beror på att hon behöver mer regelbunden träning. Förra veckan, när hon var nästan perfekt, hade hon tränat dagen innan (och då var det betydligt mer varierade prestationer).

Hon fick också två korta pass med hoppteknik, höjdövningen. Jag tycker att hon hoppar enormt högt, men förrutom det, så ser det ganska bra ut på filmerna när jag har tittat på det i efterhand. Jag tror kanske att hon hoppar av lite tidigt ibland, men det tycktes bli bättre under passet. Vi avslutade med ett pass 2×2-slalom. Jag la på den andra porten och det gick kanonbra. Hon var lite trött, så jag ska köra ett pass till med samma upplägg (3 meter mellan portarna, alla ingångar) när hon är mer intensiv, innan vi går vidare. Vi avslutade med lite vallning ute i solen. Jag var nog lite slut i huvudet, så jag var ingen jättebra tränare. Men hunden var duktig, om än med lite för högt tempo…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.