Hemma bra men borta mest

Nu är det snart dags att ge sig av hemifrån igen. Imorgon och på fredag tävlar Squid och jag IK1 (vallning) utanför Södertälje. I helgen är det landslagsuttagningar på Lidingö i Stockholm för Shejpa och mig. Det har varit väldigt varmt under de senaste dagarna, så den mesta träningen har vi gjort sent på kvällen. I helgen var Squid, Jen och jag iväg och vallade på Mörkö och på Eknäs. Jen fick ett pass per dag och var lika cool som vanligt. Det verkar inte påverka henne alls att det är nya platser, nya får och större ytor. Squid fick jobba hårt, speciellt på söndagen. Det var varmt och hon körde fyra pass. I det sista passet körde jag henne medvetet så länge att hon blev trött, men försökte se till att hon ändå kunde lyssna, stanna och flanka ordentligt. Det passet var jag riktigt nöjd med. Jag var mindre nöjd med våra försök till delningar, vi behöver nog en hel del tur om vi ska få till det imorgon.

I måndags var Squid så trött att hon inte riktigt orkade med någon träning. Jag hade satt upp en hoppteknikövning som hon inte riktigt klarade som vanligt, där hon brukar studsa la hon in ett extra steg och såg inte fräsch ut. Vallningen tar nog en hel del på kroppen. Vi provade samma övning igen igår och då klarade hon det alldeles utmärkt. Hon såg också ut att ha hittat en bättre rytm och fart i slalom. Squid är faktiskt anmäld till sin första agilitytävling nu. Debuten blir i Dala-Floda i början av augusti. Det kändes som länge tills dess, men jag inser nu att det bara är en dryg månad. Hon är anmäld till både hopp- och agilityklass, så nu får vi träna gungbräda intensivt!

Shejpa har också tränat lite i veckan. Med henne har jag fokuserat på balansbommen, eftersom hennes kontaktfält på SM var helkasst. Träningen har gått bra på hemmaplan och jag är för en gångs skull nöjd med vad hon gör med balansbommen på träning hemma (hela beteendet föll ihop under våren efter att jag inte hade tränat det på ett halvår). Vi har också tränat lite slalom och jag är nöjd med vad hon gör där. Gungbrädan borde vi ha tränat mer på, men det får bli ikväll och imorgon tror jag. Vi åker hemifrån, men ska bo hos Anna i några dagar. Hon har också en agilitybana, så det blir bara bra att komma på nya hinder. Det ska bli jättekul i helgen att få lösa utmanande banor ihop med de bästa i Sverige. Jag är också väldigt tacksam för att tävlingen går inomhus, skönt att slippa den värsta värmen.

Igår ägnade jag dagen åt att skapa en kennelhemsida åt oss. Kolla in http://www.forthewin.se

2 svar på ”Hemma bra men borta mest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.