Glad midsommar!

Jag får be om ursäkt för att det inte har blivit några uppdateringar här under den här veckan. Vi har verkligen haft fullt upp. SM slutade med en disk för oss. Har aldrig tidigare blivit diskad för att hunden hoppar mellan däcket och ramen, men någon gång ska ju vara den första – till exempel i en SM final… Jag var sen iväg från en tunnel och lyckades inte sätta linjen mot däcket rätt. Shejpa kom in mot mig, men upptäckte däcket i sista stund och försökte rädda situationen. Men hamnade mellan däcket och ramen och innan jag hann se om hon klarat det eller inte var hon uppe på balansbommen. Om känslan i loppet på lördagen var att vi inte riktigt var samkörda, så var känslan på söndagen mycket bättre. Shejpa var snabb, tight och uppmärksam. Det var ett riktigt härligt lopp, även om vi diskade oss. Det var också roligt att få gå ut sist i finalen och veta att resultatet bara låg i våra händer. SM var riktigt välorganiserat och jag blev så glad över de trevliga och proffsiga inroparna båda dagarna. Grattis till Rikard, Malin och Veronika som tog hem de individuella guldmedaljerna. Och ett speciellt stort grattis till våra vänner Åsa och Algot som tog silver i small. Grymt bra!

Micke körde 12 pinnar slalom för första gången i veckan

Efter SM var det bara att ladda om. Deltagarna på vår agilitytränarutbildning började droppa in redan på söndagen och på måndag morgon startade vårt fyradagarsläger. Vädret har varit underbart och vi har fått gjort massor. Det är så kul att se alla framsteg som görs! Igår körde vi kluriga kombinationer hela dagen och det var så kul att se hur vältränade hundarna har blivit. Squid fick också köra kombinationerna och överraskade stort! Vi har ju inte kört så mycket handling och kombinationer, men oj vad bra det gick! Hon följer min handling så fint och reagerar helt fantastiskt på inbromsningar. Även om jag är sen in i position, så läser hon nedbromsningen direkt och får en perfekt linje i alla fall. Dessutom imponerade hon med hur hon hoppar, hon börjar bli riktigt bra! Synd att vi bara hinner med en tävlingshelg i år, höstens helger är helt fullbokade…

Coola Jen vallar

Innan och efter agilitykursen har vi vallat. Vi har haft många unghundar här och det har varit intressant att se likheter och olikheter. Squid hade ett pass som var helt fantastiskt bra, medan resten av passen har varit okej, men inte lika bra. Jen har gjort stora framsteg och går att styra riktigt bra. Hon är så väldigt olik Squid i mycket. Väldigt enkel att kommunicera med, hetsar inte upp sig, går mot får på ett sätt som är lugnt, avslappnad och koncentrerat – som om det inte är det minsta svårt. Kul att få jobba med olika hundar som båda är väldigt begåvade. I helgen åker vi iväg och vallar på två olika ställen. För Squid är det nog nyttigt att komma ur 25:an hemma och få lite utmaningar och Jen får också följa med nu när hon kan bete sig vuxet bland fåren. Om en knapp vecka debuterar Squid och jag i IK-1. Spännande!

2 svar på ”Glad midsommar!

  1. Hoppas ni hade en härlig midsommar!

    Jag ser jättemycket fram emot valplägret i augusti, som jag antagligen har störst och äldst hund på! 😀

    Vad kul med vallningen! Stort lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.