Härlig dag!

Det har varit en härlig dag! Soligt och skönt på dagen (som tyvärr är alldeles för kort nu för tiden) och kvällen har varit mild och stjärnklar och inbjudit till träning i elljuset. Det här har faktiskt varit Squids första hemmadag, där vi inte alls har lämnat gården på hela dagen. Istället fick hon följa med de stora hundarna på en dryg halvtimmas promenad. Hon har fortfarande inte börjat jaga eller valla de stora hundarna, så då får hon bara hänga med. Hon har också varit med ute på planen och tränat på cirkelarbete, det går sakta men säkert framåt. Inomhus har vi jobbat med lite shejping. Äntligen har jag fått lite mer vilja i henne och hon blev frustrerad och bjöd mer istället för att bli passiv och lägga sig ner. Vi har jobbat med att kliva upp med två tassar på en liten kloss och med att hålla fast leksak med omvänt lockande. Hon är betydligt svårare att träna än vad Pi var i den ålder, men Pi var ju ett litet geni. Squid klarade också av att vara ensam i vardagsrummet ihop med Pax en stund medan vi var ute och tränade agility med Shejpa och Pi. Duktig valp! Resten av tiden sover hon mest, hon sover mycket och hon verkar ännu tryggare nu än i förra veckan, vaknar inte direkt och följer efter om man går.

Missy har fått träna en del lydnad idag. Hon har inte gjort så mycket de senaste dagarna och det är alltid lite tungt att sätta igång igen eftersom hon blir så het. Det hade varit kul att komma ut på lydnadstävling snart igen. Fria följet var studsigt, men blev bättre efter lite träning. Vårt fokus på utgångsställningar, vändningar och halter har gett resultat, men det är en bit kvar tills alla sättanden är helt raka och snygga. Jag provade en dumruta, Thomas menade att ställandet var det bästa hon någonsin hade gjort, men när jag kommenderade ”sitt” så ställde hon sig. Signalkontroll är verkligen en färskvara för Missy och nu när jag har börjat lära om ”stå” så verkar hon helförvirrad. Vi får bli lite mer ”färdiga” med stå och jobba en massa med signalkontroll. Ställandet börjar bli häftigt nu efter ominlärningen. I fjärren får jag ofta ställande från sitt blixtsnabbt med båda tassarna samtidigt och hon börjar reagera på ”stå” med ett litet hopp. Väldigt spännande att jobba vidare med!

Shejpa fick agilityträning på kvällen. Vi ska tävla på fredag och fokus ligger på slalom och kontaktfält. Balansbommen funkar helt okej, så det är inte så mycket att göra med den förrutom att köra henne rätt mycket framåt för att ta bort eventuella osäkerheter. Värre är det med gungan. Det blir lätt lite för hög fart och inget stopp när vi kommer från en fartsträcka. Vi är inte helt klara där ännu, jag har slarvat lite med träningen (det är ju roligare att bara springa…). Idag gjorde hon dock några riktigt fina och jag hoppas att vi kan få till någonting som liknar kriteriet på fredag. Jag måste bara komma ihåg att faktiskt hålla henne på gungan och inte skynda vidare direkt… Slalomen känns bra, har kört den efter tunnlar och det fungerar bra för det mesta. Nu får vi bara hoppas att jag klarar av att hålla huvudet kallt och inte bli övertänd i tävlingsiver på fredag. Det är ju så kul att tävla!

7 svar på ”Härlig dag!

  1. Jenny: Jag håller på att lära henne ett hopp-stå efter tips från Maria Hagström. Hon gillar verkligen beteendet och det blir nog fint, men signalkontrollen är det värre med just nu.

  2. Right! Det där hade jag ju glömt att ni berättade om. Skall prova direkt imorgon! Signalkontrollen är fläckvis lite si och så här i Gbg oxå…. Men de har lärt sig att vifta med hö och vä tass på kommando! Skitbra inför vår 1:a tävling i 3:an om en vecka … eller hur? Fjärrapporteringen har vi inte ett smack av däremot…. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.