Flygplatsbesök

Solskenet håller i sig och idag var jag ute på en härlig promenad med alla hundarna. Annars är det mest valpen som har fått träning. Vi har jobbat vidare på sitt vackert och kryp och båda delarna börjar se riktigt fina ut! Vi har också påbörjat lite framförgående hemma i köket. Det är väldigt kul att träna henne nu, allt går så väldigt snabbt. En shapingklok hund är fantastisk att träna med, alla borde få uppleva den känslan av ”flow”.

Om en dryg vecka ska jag flyga till Bergen för tränarutbildning. Thomas är redan där. Det blir Squids första flygresa i lastrummet och det är såklart lite nervöst, även om jag bara har goda erfarenheter av att flyga med hundar (och det har blivit en del resor de senaste två åren). Resan till Bergen är ju kort och bra att börja med och vi flyger från Rygge, en lite mindre flygplats närmare oss (jämfört med Gardermoen). Squid och jag var där ikväll för att förbereda oss lite. Själva miljön var inga problem, hon har ju varit på flygplatser förr och hon blir bara glad av att se allt folk. Det är härligt att se att hon förstår kommandot ”gå och hälsa”. Om någon kommer mot oss tar hon kontakt med mig och på signal springer hon fram för att hälsa. Vi tränade lite lydnad och tricks och hon har inga problem att koncentrera sig i ny miljö.

Jag fick också frågan om det var en sheltie av en sheltieägare som blev väldigt förvånad när jag sa nej 😀 Jag hade med flygburen och vi lekte burlekar med buren på bagagevagnen, tränade på att åka bur på vagnen med öppen dörr och på att jag lyfte buren av och på vagnen. Största problemet, som jag ser det, är att hon inte är så väldigt ensamhetstränad. Hon är ju med mig mest hela dagarna och ensam är hon väl mest i bilen ibland. Jag satte mig ner på en bänk och lät henne slappna av i buren och så tog jag mig några vändor bort till kiosken. Jag vet inte ens om hon märkte att jag var borta, lugn var hon i alla fall. Jag har också passat på att ensamhetsträna lite hemma. När vi kom hem ikväll och hon var trött efter alla intryck, så lämnade jag henne i hallen i flygburen. Hon pep lite först, men kom till ro och sov en stund innan jag hämtade henne och rastade henne.

Efter flygplatsbesöket åkte vi hem till Ingerid med Storm och Orkan. Snälla Ingerid sydde om Shejpas Back on Track-täcke så att hon äntligen kan röra sig i det. Superbra täcken, men kass passform på vissa hundar (Missys sitter jättebra, men Shejpas halkade ner på frambenen så att hon inte kunde röra dem ordentligt). Shejpa har varit riktigt ledsen när hon får på sig täcket och det var så roligt att se henne när hon fick på sig det omgjorda täcket. Hon fick ett riktigt glädjeryck och rullade sig i soffan med cockervrål. Jag tror faktiskt att hon blev riktigt glad av det, häftigt att se 🙂 Squid lekte med Orkan (en ung, gul schipperke) och hade väldigt roligt.

3 svar på ”Flygplatsbesök

  1. Kunne ikke du har skrevet mer detaljert om hvordan du frishaper kryp, eventuelt legge med film? Jeg er usikker på hvordan den rette teknikken ser ut og har ingen her som kan vise meg live…

  2. Så flink du er som reiste til flyplassen for å trene på så fornuftige ting! Kjempemorsomt å følge med i Squids utvikling og liker skikkelig godt at du blogger så ofte! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.