Film och bilder från agilityträning

Idag tränade vi ihop med Tone, Therese och Karine med hundar. Shejpa började med cirkelarbete och spurt till tygbur. Hon var rätt het och blev faktiskt lite vid ibland. När jag tittade på filmen så insåg jag att det var mer strul på vänstersidan än på högersidan, kanske är det mer än en slump, jag har inte upplevt det tidigare. Det är häftig att se henne explodera iväg till buren när jag springer ditåt. Shejpa och Missy fick göra bend work och Pi några hopp i spindeln. Missy fick också träna lite nose touches, men jag tyckte kanske att de var bättre igår. Hon blev lite osäker igen på om verkligen fick gå ner på ”tryck” och om hon verkligen inte bara skulle trycka en gång och sedan hoppa upp på trappan igen. Vi får träna mer, det är kul. Det blev lite lydnad för Missy också. En bra dirigeringsapport och en svår men kanonbra vittringsapportering! Rutan har jag inte orkat jobba med idag, det känns som att det är ett så stort projekt, men jag får ta tag i det imorgon.


Tone och Spike

Pi körde igenom klass I med Thomas som tävlingsledare. Jag belönade en del, men försökte sträcka tiden så gott det gick. Linförigheten var väl kanske den svagaste länken idag. Hon behöver mer uthållighetsträning för att inte bli osäker. Hon satte läggande och ställande under gång på första försöket, men kunde inte stå kvar när jag kom intill i ställandet. Det måste vi jobba på! Apporteringen har jag fortfarande inte tagit tag i, så det måste vi träna på. Hon har absolut inga problem att hålla fast apporten helt stilla under långa stunder, men hon har inte lärt sig att vänta på kommando och hon släpper apporten när jag tar i den. Hoppet och inkallningen var fina. Läggande under gång var perfekt.


Pax

På kvällen hade vi teorikväll i agility och efter det gick vi ut och tränade lite till. Missy fick faktiskt köra lite dubbelbox, även om hon förmodligen inte är klar för det. Jag försökte vara noga med att ta pauser mellan varje repetition och köra lite annat (stå, sitt, ligg, backande, sitt vackert etc.) för att hålla henne tankefull mellan kombinationerna. Det blev väl ganska bra, tror jag, men vi har viktigare saker att göra innan vi ska börja springa kombinationer igen.


Fenris

Shejpa och Fenris tränade dubbelbox på eftermiddagen. Jag fokuserade på vår svaga sida – svängar där hon tappar fart och måste ta i för att komma runt medan jag är ganska stillastående. Jag var duktig på att köra korta pass och belöna ofta och det hjälpte massor!


Bakombyte

Det blev en liten film från idag också:

3 svar på ”Film och bilder från agilityträning

  1. Missy kanske kan tänka sig att dela med sig lite av sina nosduttsfärdigheter till Agera? Vi är i behov av hjälp 😀

    Som vanligt inspirerande med film!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.