Februarifilmer

”Framförmappen” med Missy. Vi går igenom lite grundfärdigheter framför föraren och fokuserar på stadgan. Missys utgångsställningar är ganska dåliga när man gör det så här. Det är lätt att fastna i mönster när man tränar grundfärdigheter, så det kan vara bra att testa om hunden är lika bra om man – rör på sig (belönar upp hunden), står stilla och använder frisignal, kastar iväg belöningen eller om hunden startar från medhjälpare (gäller främst utgångsställningen). Framförmappen är ingenting vi tränar ofta, men en genomgång då och då när vi har kurs gör att den är fräsh och fin när jag behöver få fram beteenden snabbt. Ligg (alltid sist av de här fyra beteendena) bör inte ta mig mer än några sekunder att ”bläddra” fram till.

Lek med Pi! Pi börjar tycka att det är riktigt kul att leka utomhus igen, men det riktiga trycket och viktförskjutningen tränar vi fortfarande på (lägg märke till när jag släpper leksaken). Hon har också blivit duktig på at skilja mellan olika signaler när jag släpper leksaken. Om jag inte säger något, utan sträcker fram handen, kommer hon tillbaka och lämnar till mig. Om jag säger ”buren” tar hon med sig leksaken in i buren och om jag säger ”gå och spring” tar hon ett av sina älskade ärovarv 😀

2 svar på ”Februarifilmer

  1. Härligt att se leken med Pi, jag får en hel del inspiration hur jag ska få ordning på leken med Freddie. Egentligen skulle jag behöva gå en lekkurs 🙂 Det där med ärevarv ska jag försköka få in signal på, hur har du gjort då, bara sagt spring och låtit henne löpa?
    Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.