Fantastiskt agilitypass

Åh, så duktiga hundar jag har! Kjersti med flatten Luna var här och tränade ihop med oss. Jag bestämde mig för att planera kombinationerna innan jag tog ut hunden, att sätta stoppklocka på 5 respektive 3 minuter och att träna bra. Det gick kanon! Missy höll sig cool och riktigt tankfull! Shejpa gasade på som en galning och hann inte tappa tempo innan jag avslutade. Med Missy jobbade jag lite med slalomingångar. Har fortfarande problem med att hon missar andra porten ibland när hon kommer vinkelrätt in i vänsterhandling. I övrigt blev det mycket serpentiner för henne. De fungerade kanonbra. Kanske hjälpte min dåliga träning igår i alla fall lite 🙂 Missys första pass blev 5 minuter och sedan körde vi fem minuter till. Jag fortsatte med serpentinerna, men provade också lite grejer i slalom. Upptäckte att jag verkligen inte kan springa förbi henne och trycka ut ur slalom. Det måste vi träna på. Men hur?

Shejpa fick mest göra enkla saker. Vi började med en enkel kombination med bara högerhandling. Svårigheten låg i en väldigt lång 180-graderssväng (framgår inte helt på skissen hur långt det var, jag får inte riktigt bilden att stämma med verkligheten. Den klarade hon kanonbra på egen hand, hon hade riktigt mycket sug och sprang fortare än någonsin. När jag bytte kombination och lade in ett framförbyte mellan hinder 3 och 4, valde hon för första gången att skita i min handling och springa på den linjen som belöningen hade kommit på tidigare. Inte helt bra, naturligtvis, men samtidigt ett lite schyst tecken på att hon verkligen börjar få fart och sug. Två gånger gjorde hon det till och med, sedan hängde hon på mig över svart 5 och 6. Första passet var 3 minuter.

Det blev ett pass till för Shejpa. Jag körde henne igenom 12-pinnarsslalom två gånger. Inga problem med säkerheten, men farten kommer nog att öka gradvis när hon blir trygg på 12 pinnar. Sedan körde vi 15 repetitioner med running contacts och för första gången hade vi faktiskt 100% lyckanden! Häftigt!

5 svar på ”Fantastiskt agilitypass

 1. Herlig når alt funker! Jeg er bare litt misunnelig, men så ligger jeg nok 10 år etter når det gjelder erfaring med hundetrening også.

  Kommer dere til å ha agilitykurs på nyåret? Det var jo ikke helt planen, men… matmor trenger å komme i bedre form, og da er det jo greit å gjøre det sammen med hunden. 🙂

 2. Vilket härligt träningspass. Kul med illustrationerna också även om jag inte alls pysslar med Agillity. En dag kanske…

  Ska bli jätteskoj att komma och se hur ni har det på riktigt. Är så glad och tacksam att jag får komma. Verkligen något att se fram emot i höstdeppet.
  Tina

 3. Veldig fin side dåke har laga. Eg blir sjølvsagt spesielt interessert når du skriv om agility. Når eg er ferdig med grunnferdighetsskjema mitt i agility så skal eg sende deg ein kopi så kan du sjå om det er noko du har bruk for……
  Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.