Agilityfilm med Shejpa

Jag filmade Shejpa i en lite längre kombination idag. Två små frågetecken fick jag. Det ena i bakombytet, som jag tror att hon förutsåg lite. Hade varit mycket smartare att göra ett framförbyte där om jag inte prompt hade bestämt mig för att det skulle vara ett bakombyte… Det andra frågetecknet kommer på väg in i slalom. Det beror nog på att hon inte är så van vid slalom i kombinationer och inte suger lika bra där. Ska inte köra så här långa kombinationer i fortsättningen, utan fortsätta jobba med de riktigt korta och jobba med de svaga punkterna. Slalomen är inte riktigt så snabb som jag vill ha den ännu, men det kommer. Hon är säker i alla fall.

9 svar på ”Agilityfilm med Shejpa

  1. Bra Fanny! Der får du igjen for foundation-treningen din, hun ser veldig sikker og fin ut. Enig med deg vedr. bakombytterefleksjonen din.

    Go Shejp! 🙂

  2. Så flott fart hun har! Det er så deilig å se hvor selvstendig hun er samtidig som hun er så sikker på hvor hun skal! Dette kommer til å bli så bra!!

  3. Såg verkligen jätte snyggt ut, en tanke med att hon blev frågande vid bakombytet. Om du hade jobbat längre ned mot hindret innan bytet, hade hon frågat lika mycket om vägen då? Det ser nämligen ut som om hon förutser att det ska hända något men vet inte vad och därför frågar. Om du hade följt med längre ned och inte påbörjat bytet förän hon hade låst på hindret ordentligt så hade hon nog inte frågat på det sättet. Kom bara ihåg att förbereda henne på bytet så att hennes väg inte blir en mil lång;-)

    Hoppas du uppskattar mina funderingar och lycka till med vidare träning.

  4. Sandra: Jag tror att du har helt rätt. Det där är min analys också. Jag skulle inte ha börjat trycka på linjen förrän jag hade fått henne fäst på linjen mot hoppet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.