Epic-uppdatering och IK1

I helgen är Squid och Epic på road trip till Borås där Squid och jag tävlar vallning. Det var Epics första långresa och det går bra. Han skrek i bilen första biten, men blev lugn ganska snart och skrek sedan bara när jag pratade i telefon (mycket charmigt…). Vår lilla bil är på verkstad, så jag har en hyrbil som vi har försökt göra om till hundbil med nedfällda säten, presenningar och burar. Skönt att köra en hel och ren bil i alla fall. Epic tyckte att det var väldigt roligt att vara med på tävling. Det var flera andra valpar där att leka med, snälla hanhundar som ville ta hand om liten valp och många människor att pussas med. Det var några valpar på nästan tre månader där och Epic var dubbelt så bred och nästan lika hög. Han är definitivt större än Squid i samma ålder, för när jag försökte ha Epic i bärsjalen som Squid åkte runt i i den åldern fick han inte plats alls…

Jag är toknöjd med Epic än så länge! Han är så skön på alla sätt och vis. Han har samma otroligt glada och utåtriktade sätt som Squid hade i den åldern (och fortfarande har). Han ser ut som att han till och med hälsar på möbler och andra döda ting. Han är helt matgalen, värst i kullen. Han leker nästan som en vuxen hund och det fungerar jättebra att leka med två föremål och alltid få honom att byta och leka med den jag presenterar när han vinner den första. Vi har tränat lite småsaker, mest cirkelarbete – det är så lätt att bara gå ut och leka och blanda in lite cirkelarbete. När vi har sällskap av någon passar jag på att träna jaktinkallningar så mycket det går. Han har fått prova på ett pass till med hoppteknik, tränat lite burlekar, lite backande, lite klossträning och nosduttar bland annat. Jag känner att jag ska fokusera en del på shaping under nästa vecka, han är inte blixtsnabb på det området. En annan sak jag måste ta tag i är att han ska kunna vara ensam utan att låta, och att han ska kunna titta på när andra leker och tränar utan att låta. Det går bra att lämna honom ensam om han är sömnig, men om han är pigg så börjar han låta så fort jag kommer ur synhåll. Även om det är tråkigt ska jag ta tag i det direkt.

Squid har alltså tävlat vallning idag. Vi har startat IK1 två gånger. Första gången stannade hon väldigt kort i utgången och gjorde upptaget mot klockan 3 istället för mot mig. Sedan blev det en massa spring och jag bröt. I andra racet stannade hon också kort, men tog kommandon och gjorde till slut ett perfekt upptag. Vi fick 15/20 på utgången och 10/10 på upptaget. Framdrivningen kändes väldigt bra, fick väl fåren lite av linjen precis innan de var framme hos mig (17/20). Fösningen gick helt okej (17/20) och drivningen med (9/10). I den andra klassen var det sedan malteserkors istället för fålla och delning, eftersom fåren var så svårdelade i den första klassen. Det tackar vi verkligen för! In i malteserkorset gick fåren utan problem, men sedan såg de sin chans att sticka och flög ut och iväg i världens fart. Fick stopp på dem, men efter det försöker de bara sticka i alla lägen, så vi tappade 7 poäng innan vi fick de igenom sista delen. Fick bara 12/20 på malterserkorset. Totalt blev det 80 poäng, i alla fall ett personbästa. Vi tar nya tag imorgon och försöker samla ihop minst 5 poäng till, så att vi kan ta ett förstapris!


Malteserkorset

4 svar på ”Epic-uppdatering och IK1

  1. Det er alltid så gøy å lese om treningen du gjør med hundene dine! Kult med Epic-oppdatering! 🙂 Lykke til med gjetingen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.