Elitlydnad i Kungälv m.m.

Är egentligen för trött för att blogga, så här kommer snabbversionen:

 • I fredags skrev vi kontrakt på huset (åkte klockan 5 på morgonen hemifrån och sedan dess har det gått i ett, därav tröttheten). I början av augusti flyttar vi till Fjugesta utanför Örebro.
 • Senare på fredagen åkte vi till Nyköping för uppletandekurs med Maria Hagström. Squid deltog och vi kom igång med lite uppletandeträning. Hon fick mest göra vindövningar och behöver bli bättre på dem innan vi går vidare.
 • Igår var vi på elitsatsningen hos Maria. Körde mest med Missy som skulla tävla idag, försökte fixa till våra problem med rutan och dirigeringsapporteringen (rutan har alltid varit strulig, apportering med dirigering har alltid varit bra och väldigt stabil – fram tills i onsdags då hon fick för sig att hon bara måste ta mittenapporten). Squid körde ett pass och var fokuserad och duktig. Kan nu springa snabbt och rätt långt till target!
 • Idag var det dags för tävling med Missy, elitlydnad i Kungälv. Missy började dagen med att bli lite sur på Pi, varpå Pi fick tag på Missys öra när Thomas lyfte bort Missy. Missys öra fick ett långt jack och blödde som tusan. Hon såg inte ut att ha ont och blödandet slutade, så vi åkte till Kungälv. Missy tog ett förstapris och vann klassen, men nollade apportering med dirigering (hur jobbigt känns det inte att få ett sådant problem fyra dagar innan tävlingen, på ett moment som har varit supersäkert länge?).

  Sitt i grupp 10
  Platsliggning 10
  Fritt följ 9 (slarv i stegförflyttningarna, de måste vi jobba på!)
  Dumruta 9 (dk sättandet – jag tittade nog lite tillbaka på henne)
  Inkallning 8 (det blåste massor och hon hörde inte mina första inkallningskommandon, resten var kanonbra!)
  Rutan 7,5 (fick kämpa för att få in henne i rutan, flera kommandon)
  Apportering med dirigering 0 (tog mitten)
  Hoppapport 10
  Vittring 8,5 (går förbi rätt pinne två gånger innan hon tar den)
  Fjärr 9 (satte sig på sista läggandet från stå, så det blev dk, resten kanon!)
  257,5 poäng

  Efteråt åkte vi till Smådjursakuten i Kungälv ihop med Jenny och tittade på Missys sår. Tvättade rent det och bokade en tid med veterinären imorgon. Får se om vi ska försöka sy ihop det eller om det bara får vara ett stort jack i det. Efter lite fika hemma hos föräldrarna åkte vi till GMBK och tränade. Körde två pass med Squid. Hon är väldigt fin att jobba med nu! Tyvärr blev passen lite långa, svårt att få till kvalitetsträning med riktigt bra planering när man bara ”åker till klubben”. Shejpa har vilat från agility i en vecka och fick lite träning idag.

22 svar på ”Elitlydnad i Kungälv m.m.

 1. Gratulerer med klasse seier!!
  Oj hvor glad jeg blir for å høre slike gode nyheter!! Dette er visst gode tider for flere. Anja og Hedda har også virkelig slått til idag de også, med klasseseier 189poeng i klI!
  Klarer bare ikke la være å sladre… blir så oppstemt på deres vegne!!
  (både dine og Anja sine!)

 2. Ni var superduktiga idag!
  Ja, inte kommer ni att sitta på hemmet när ni blir gamla och tänka att ”om vi ändå hade…” Ett tråkigt liv har ni i alla fall inte! 🙂 Hoppas bara att ni kommer ihåg allt som ni gjort med den rullen era liv har! Jag kommer inte ihåg hälften av mitt redan så jag får väl ljuga ihop nått när jag sitter på hemmet…

  Hoppas Missy sover gott och funderar på att mittapporten ju inte var godare än de andra. Glöm inte att hoppa över hennes frukost imorgon om ni kommer in med henne.

 3. Hej!
  Nu har jag nog suttit här ngn timme och bara läst fått lite aha upplevelser och assor av nya tips i vår träning TACK..
  Jag såg att du har Kryddans 1/2 bror på kort ” Cloudberry”
  Jag har försökt att hitta ägaren på ngt sätt men det varkar vara svårt om du har ngn möjlighet att vidarbefodra tll Trond Brustad min mailadress hade jag blivit så glad 🙂
  Grattistill eraprestatoner på tävlingen och välkommna tillbaks till Sverige 🙂
  Mvh
  Ann-Margreth Hagerman

 4. Stackars Missys öra! Hoppas det inte blir nåt allvarligt av det.

  Stort grattis till tävlingsresultatet. Ni är så duktiga!

 5. Gratulerer med 1. pris og med hus. Ser at mange er glade for at du blir ”ordentlig” svenske igjen, men jeg synes nå mest det er trist at du forlater Norge. Håper det ikke er for alltid!
  Vi sees til helgen, gleder meg!

 6. Grattis med førstepremie!

  Jeg tenker Missy vil like den idylliske badeplassen ved det nye huset deres, jeg! Den ville jeg gitt mye for på varme sommerdager.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.