Dagar i Göteborg

Jag har haft shapingkurs för Kungliga Hundar här i Göteborg under två dagar. Det har varit väldigt roligt och intressant. Squid har varit med och hjälpt till och uppfört sig rätt bra. Hon har känts väldigt trött, kanske är det löp på gång? Igår hann vi bara med ett kort träningspass innan kursen, eftersom Missy fick sitt öra ihopsytt hos Smådjursakuten i Kungälv. Missy fick sövas och stanna hos veterinären i några timmar. Tydligen ska det göra rätt ont att bli sydd i brosket i örat, men Missy verkar inte märka det. Så fort hon kom ut i väntrummet försökte hon visa tricks och tigga godis. Hon får ha tratt på sig inne, men hon verkar inte det minsta irriterad eller störd av stygnen i örat.

Idag blev det lite mer tränat, vi åkte till GMBK i några timmar. Missy fick träna lite ruta. Har kört med target i rutan lite nu, för att få mer rätt och mer flyt. Det verkar som att Missys beteende i rutan förändrar sig hela tiden, det blir liksom aldrig klart. Så fort det känns rätt bra hittar hon en ny variation, speciellt efter en paus. Jag tror att vi måste träna mycket ruta, ofta. Squid fick träna sändande till target och ställanden i fart. Jag får bra ställanden på kommando när jag springer baklänges och hon springer med hög intensitet med mig, men har svårare att få det på avstånd när hon har hög fart. Den senaste veckan har hon börjat blanda ihop ligg och stå under marsch, så jag har bestämt mig för att inte träna det tävlingsmässigt, utan snarare jobba med ligg och stå separat i olika situationer (på avstånd, under fart etc.). På kvällen, under en paus i kursen, började vi också träna på växlingar mellan ligg och stå till fjärren.

Lite bilder från träning på GMBK idag:


Pogue springer till target


Mr Mask med leksaken


Squid springer till target (kolla, hon har fart!)


Squids päls ser väldigt rolig ut när det blåser… Det döljer sig ljus päls under den svarta.

7 svar på ”Dagar i Göteborg

  1. Ja, vi har gooooda smärtismediciner på kliniken
    + att är man en cool brud, så bryr man sig ju inte om ett tufsigt öra, det ger ju bara en snygg finish på en annars perfekt vovve i ett perfekt paket. En drömpatient som dock inte tyckte att burlekar på kliniken var lika skoj som vanligt…. Kör försiktigt hem och hälsa ståltanten! 🙂

  2. *Fniss* Jag fick en bild i huvudet där jag såg Missy träna rutan med tratt på sig: 🙂 Du löser de där rutvariationerna snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.