Dagens träning och kurs

Idag har vi haft riktigt härligt väder, till skillnad från helgens regn och rusk. Jag fick till lite träning med Shejpa och Squid innan vi åkte till veterinären för besiktning, vaccination och chippning av valparna. Med Shejpa jobbar jag mest på A3-projekten och glädjande nog känns det som att hennes svängar har blivit mycket bättre av träningen jag har gjort, även utan verbalt kommando. Idag fick hon börja med lite hoppteknik på samma tema, set point med bend. Även där tyckte jag att hon gjorde ett bättre jobb än förväntat. Slalomen är däremot lite samma visa hela tiden. Hon klarar alla handlingsutmaningar, men störs ut om jag till exempel slänger mig ner på marken eller skriker ”bra!” och stannar. Jag tror att jag dels får träna mer, dels att jag ska försöka sätta upp mer tävlingslika situationer och se om handlingsutmaningarna fungerar lika bra då, för det tror jag inte. Hon har ju alltid varit duktig på att jag till exempel springer rakt ut i sidled – förutom på tävling…

På kvällen höll jag andra praktiska samlingen på vår hoppteknikkurs. Så himla roligt att se vilken utveckling som har skett på bara en vecka! Det är verkligen hur kul som helst att få hålla en hoppteknikkurs där man får se hundarna regelbundet under flera veckor. Jag är övertygad om att det blir väldigt mycket bättre än om man har en helgkurs. Är så glad över att det fanns tillräckligt med intresse i närområdet för en sådan kurs. Väldigt intressanta hundar med olika utmaningar, och engagerade förare. Jag ser fram emot fortsättningen.


Epic och husse

Epic var duktig hos veterinären, fast typiskt nog var naturligtvis stora tuffa killen den som tyckte att det var äckligast att bli chippad (de andra var i princip helt tysta, Epic skrek som en stucken gris). Han väger ungefär 5,7 kilo nu, störst i kullen. Efter hoppteknik-kursen fick valparna umgås lite med snälla border terriern Dennis som är en riktig valpfarbror. Lugn, tålmodig och tycker om valpar. I kväll har vi tränat i några minuter. Epic är väldigt rolig att träna, väldigt showig. Vi har tränat på frivilligt sitt och fri-signal. På två minuter hinner vi inte med så många repetitioner eftersom det blir mycket lek också, men han var väldigt duktig och sitter fint tills han hör fri-signalen. Vi tränade också lite backande, men då showade han mest och provade en massa roliga beteenden istället för att backa. Några belöningar fick jag in i alla fall. Det är tråkigt att jag ska åka ifrån honom, men samtidigt ska det bli så roligt med VM. Det är verkligen en av årets höjdpunkter!

3 svar på ”Dagens träning och kurs

  1. Det låter som en väldigt liten tik, tycker jag 😀 Men de växer så olika. Squid passerade nog 8 kilo vid 3 månader och hon är ju ingen jätte direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.