Bergslagsveckan

Nu är vi hemma igen efter tre agilitydagar i Smedjebacken. Torsdagen började bra med Fonzies och mitt lopp i hoppklass 2. Det var en rolig bana med massor av raka, långa tunnlar. Vi nollade och kom trea! Fonzies första pinne i klass 2. Shejpa gjorde två fina lopp i klass 3, men av någon konstig anledning rev hon näst sista hindret i båda loppen. Jättekonstigt, för hon brukar inte riva. Första gången tyckte jag att hon halkade i ansatsen, men andra gången vet jag inte vad som hände. Tiderna hade räckt till pinne, så det kändes lite surt.

På fredagen gick Fonzie jättefint igen på en tokrolig klass 2-bana där man fick springa som tusan för att hinna till rätt plats. Tyvärr rev han en oxer efter platta tunneln och gick därefter fel in i slalom. Resten kändes jättebra. Shejpa var riktigt gasad i agilityklassen och gick riktigt fort. Hon fick en jättesväng efter balansen eftersom jag inte vågade svänga henne, utan skickade henne rakt fram. Trots det kom vi trea av 80 starter! I hoppklassen blev det 45 nollor och trots att vi nollade igen (med en stor sväng efter första tunneln) blev det ingen pinne, vi var ett par placeringar från pinne.

Idag var det bara klass 3 och vi hade inte riktigt flyt idag. I agilityklassen råkade jag dra henne bort från a-hindret och vi diskade oss. Jag tror att jag var lite otydlig, men det är tredje gången i år just det händer (att hon missar a-hindret efter ett framförbyte), så det får vi nog jobba på. I hoppklassen fick vi en vägran (mycket hårt dömd, tycker jag) i en threadle. En SM-pinne blev det alltså för oss, vi hade inte riktigt marginalerna på vår sida med rivningar och annat skrutt. Det har i alla fall varit tre roliga dagar och jag har tittat på agility från morgon till kväll. Vädret har varit perfekt för agility och snälla Barbro lät mig bo i hennes husbil på tävlingsplatsen.

Squid har fått träna på tävlingssituationen och det går ganska bra. Hon blir väldigt upphetsad av att andra hundar kör agility, men vi fick till en hel del bra träning. På torsdagskvällen tränade vi gungbräda och a-hinder. Jag insåg att det bara är två veckor kvar till hennes tävlingsdebut, så vi får ligga i hårdträning på balanshinder! Hon har ju knappt tränat på någon annan gungbräda än min egen och jag har aldrig satt den i kombination, men träningen gick ganska bra och vi får fortsätta i veckan som kommer. Ikväll när jag kom hem tog jag ut Fonzie och Squid och tränade på platt tunnel med en maxad oxer på olika avstånd (4,5 – 6,5 meter) efter. De var jätteduktiga!

Det är många som har gjort fina prestationer under veckan och jag vågar mig inte på någon lång lista med grattis eftersom jag riskerar att glömma någon. Men ett stort grattis blir det ändå till mina favoritkelpies! Petra med Lira tog hoppchampionat igår och Mija med Rasken vann agilityklassen idag (av 114 starter) med över en sekund, vilket gjorde Rasken till agilitychampion!

Idag fotograferade jag en del och här kommer några bilder:

4 svar på ”Bergslagsveckan

  1. Stort tack! Jag är verkligen smickrad av det intresse du visar för oss! 🙂 Och jättefina bilder på Plask ovan också. Särskilt den då han kommer ur säcken. Löv!

  2. Tack! 🙂 Å tack för handlingsdiskussionerna! Behöver bli bättre på att se ”skicka-sticka-situationer” och att våga hinna…
    Grattis till era resultat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.