Aktiv vecka

Vi har fullt upp just nu. I helgen hade vi första helgsamlingen med våra nya tränarelever, ett riktigt härligt gäng som redan har kommit långt i sin utveckling som hundtränare. Första helgen har vi jobbat mycket med shaping och lek i olika former. Det ska bli jättekul att träffa dem i maj igen, då är temat signalkontroll. Idag har jag varit ledig, med undantag för en timmas agilityträning i ridhuset med Shejpa och Squid. Thomas och Pogue har tränat markeringar med fastrulle på skaren och jag tror att de är väl förberedda inför den kommande söksäsongen. Imorgon och på onsdag har vi kurs med Maria Hagström i AH-hallen. Själv har jag knappt tränat lydnad sedan Maria höll kurs för oss sist, det har varit vallning och agility för hela slanten, så Thomas och jag delar på en plats och jag tror att han får träna mest. Till helgen blir det första samlingen på agilitytränarutbildningen, med både nya och gamla elever. Det ser jag verkligen fram emot!

Agilityträningen med båda hundarna går jättebra. Jag tränar planerat, strukturerat och långsiktigt, och det har verkligen haft effekt. Med Shejpa prioriterar jag slalom, gungbräda och tryck i svängar. Idag satte jag upp en start som liknande lördagens hopptrea i Rättvik, där jag egentligen bara kallar in, står på samma punkt och vrider på axlarna. Sådana starter passar ofta Shejpa dåligt, men målsättningen inför sommaren är att det ska bli en styrka istället för en svaghet. Jag har jobbat med hoppteknikövningar som jag trodde skulle öka kunskap och lust i sådana situationer, och idag fick jag kvitto på att träningen är på väg åt rätt håll – hon var helt grym! Squid jobbar mest med hoppteknik och slalom i ridhuset. Hemma pillar vi på kontaktfälten. Tyvärr är planen omöjlig att träna på nu, så vi får väl vänta tills våren kommer med att bli klara med våra running contacts. Gundbrädan har jag satt upp i uthuset, så förhoppningsvis kan båda hundarna träna där i veckan. Slalomträningen har vi äntligen kommit igång med på riktigt. Igår fick vi till tre pass och idag har vi kört två. Vi kör på två portar och har gradvis börjat räta upp dem, så idag började hon verkligen svänga för första gången. Jag har prioriterat ingångarna och har tidigt börjat lägga in skick från ”fel” sida och bakombyten. Idag verkade det som att vi också hittade rätt i hoppteknikträningen, efter tips från Vappu i förra veckan.

Foto: Julia PetterssonEn jättefin bild som vår praktikant Julia tog i förra veckan

3 svar på ”Aktiv vecka

  1. Hej Fanny!
    Jag gick helgkursen för dig när du var i Mjölby. Det var verkligen jättebra och givande, och har hjälpt oss långt på vägen när det gäller lydnaden!

    Men jag har ett problem som jag tycker är jättejobbigt… Min hund blir nervös så fort jag tar fram metallapporten! Hon kan bita fast i den, och jag kan dra i den bakåt. Men så fort jag håller lösare i den släpper hon direkt för att hon tycker att den är så obehaglig att hålla i! Hon gnäller och blir stressad för att hon vill så gärna göra rätt, men hon kan liksom inte förmå sig till det. Snälla, har du några tips på hur man kan jobba med det här? Tack på förhand!

  2. Hej! Kommer du lägga upp fler filmer på Squids 2×2? Den första var så bra & när nästa hund kommer så är det så jag ska lära in slalom. =) Mvh Nadia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.