Aj! Min fot!

Det var lite svårt att börja det här blogginlägget utan några svordomar. Jag ligger i soffan med is på foten och försöker genomlida smärtan. Tränade Missy i solskenet och skulle precis avsluta passet med ett aggressivt bakombyte in i slalomen och *knak* så sprang jag i ett hål och föll ner skrikande på marken. Tur att Tina kunde hjälpa mig upp och att hon fick hämtat Thomas som var hemma. Ett tag tyckte jag att det gick rätt bra. Smärtan minskade och jag kunde gå själv upp till huset. Men nu gör det så jäkla ont. Och jag har inte varit med om en sådan här vrickning/stukning tidigare. Brukar alltid ha lite ont i några sekunder om man trampar snett och så är det över. Nu gör det svinont! Dessutom oroar det mig lite att jag hörde *knak* när jag trillade. Jag bara måste bli bra tills på fredag. Har planerat in privatlektioner med Maria Hagström för att få lite motivation till lydnadsträningen och det vill jag verkligen inte missa!

Missy var dukig i alla fall. Hon sitter så balanserat och avslappnat i starten nu att allt jag gör är att försöka öka stressnivån och fortfarande få samma fina beteende. Jag är skitnöjd! Nosduttarna ser kanonfina ut och vi körde en del one jump (”check” varierat med bakombyten samt ”kommatecknet”) och hon var fin. Slalomen var också häftig fram tills jag ramlade… Hoppas att jag blir bra nog till att i alla fall träna lite tricks med hundarna ikväll.

Tips och erfarenheter kring stukade vrister tas emot med tacksamhet. Jag vet ingenting och jag måste bli frisk nu!

13 svar på ”Aj! Min fot!

 1. Is, ro og legevakt vil være mitt forslag. Bena dine vil du ikke ta noen sjanser med – og det kan jo også være et brudd. Jeg ventet litt lenge med å ise ned og ta kontakt med lege ifht overtråkk og har fortsatt litt problemer med den ene foten i enkelte sammenhenger.

 2. åhhh, stakkars deg! Vrikket benet for noen år siden og det var grusomt vondt. Legen fikk ikke røre det, tok bilder men ikke noe brudd. Gikk på krykker i 10 dager. Ikke oppløftende akkurat. Orket bare å ha en hund inne sammen med meg, hjelpehund, hentet alt jeg pekte på. Hun ble også god til å hoppe krykke og krype liggende bakover, noe måtte jeg jo finne på. God bedring!

 3. Hei hei..
  For en uflaks – ikke moro med vonde ben. Hvertfall ikke når været er så fint og man har masse å gjøre! Brudd i foten kan skje lettere enn man tror ved vrikking og vil ofte kunne gjenkjennes gjennom en stikkende smerte om du klemmer på bruddstedet (ganske lokal smerte). Blir gjerne veldig blått med en gang. Vrikket fot blir også blå,men hovner mer opp rundt hele ankelen enn brudd etter min erfaring, gikk selv med brudd i foten, gips og krykker i 6 uker i fjor sommer og kunne hverken trene eller lufte hund. Putt på is, hold foten opp, og ta en tur til legen er mitt råd! Stram bandasje er visst også et triks for å holde hevelsen nede…
  God bedring!

 4. Usch det där är inte kul. Har också varit med om det där. Det knakade rejält, trodde nästan att jag hade brutit den. Min fot blev blå och svullen väldigt fort och det gjorde så jäkla ont att gå på den. Men det är bra att ha is på så fort som möjligt och sen linda den. Bra också att inte stödja på foten så mycket. Mitt blev bättre efter några dagar men jag kan fortfarande känna att ankeln är svag. Det känns som att det är lättare att vricka den nu än vad det var förut.

 5. Aj! Is hjälper om man lägger på direkt, sedan hjälper det inte svullnanden, men kan kännas skönt. Linda foten så den inte sväller upp mer, börja med tårna och sedan uppåt, annars stasar det lätt i tårna så att de sväller och gör ont. Högläge med foten. Vila. Och inget fel i att trycka in en smärtstillande..Stackare, inte kul alls!=(

 6. AJ! stackars! lova nu att vila foten i några dar, inte skutta runt!
  jag är mästare på stukade fötter, men du har fått alla bra tips redan ovan. 😉

 7. Hoppas vristen bara är stukad! Jag trampade själv ner i ett hål för ett par år sen, fast på gympalektionen, och foten gick av… Eller ja, nåt ben alltså. Hoppas du inte råkat ut för samma öde!

 8. Om jag var du så kör det ovan nämnt, bandagera ett ordentligt stöd så att du stadgar den så att du inte förvärrar + att det håller svullnaden på plats, ta av bandaget om tårna börjar svullna eller bli kalla och massera om det inte gör tokont. Lägg gärna bomull under själva bandaget så att det inte stasar trots att du drar åt själva gasbindan. Sen skulle jag försiktigt försöka använda foten med bandage på om du känner att det fungerar så att du inte stannar upp all blodcirkulation totalt. Ovanpå detta skulle jag se till att ta smärtlindring och antiinflammatoriskt så att inflammationen/reaktionen lägger sig. Vill du så kan jag skicka lite bra självhäftande smutsavstötande bandage (vet flex)… 🙂 Är inte foten bättre tills imorgon eller om det blir värre, ring doktor. Slutligen: Skit oxå! och må bättre snart! Hälsn Jenny Djursjukvårdaren 🙂

 9. Uff stakkars deg! Høres virkelig ikke godt ut! Også et så dumt tidspunkt å skade seg på! Krysser fingrene for at du blir kjempefort bra igjen.

 10. I fjor falt jeg ned i et hull på agilitybanen og sabla så vondt det gjorde!!! Ro og hvile var tingen, så kom det seg veldig fort 😀

 11. Ja det finns inte många tröstande ord då foten värker och inte vill fungera normalt. Tänk så fort det kam gå att göra sig riktigt illa. Är själv i precis samma prekära situation och vet inte vad jag skall ta mig till. Åker ned till läkare senare idag för att fylla på med tabletter. För mig har voltaren fungerat fint. Skulle rekommendera dig samma sak. Sluta inte bara att äta tabletterna för tidigt. Smärtan och svullnaden har då en tendens att återkomma. Låt oss skicka varandra en helande tanke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.