Agilitytävlingar i Moelv

Vi är hemma igen från tävlingarna i Moelv (och hemma låg det enorma mängder snö som kommit under helgen). Jag är hungrig och trött, så den här bloggen blir kanske inte helt sammanhängande. Jag är jättenöjd med helgen, vilken superhund Shejpa har blivit! Hon har förändrat sig jättemycket de senaste månaderna och jag trodde faktiskt aldrig att hon skulle bli en så behaglig hund. Snällare och enklare hund än Shejpa kan man nog inte ha med sig på tävling. Hon är lika fräsch klockan sju på kvällen som tidigt på morgonen. Shejpa är verkligen inte en uthållig hund, hemligheten ligger snarare i att hon verkligen slappnar av och sover mellan loppen. Att andra hundar kör agility rör henne inte i ryggen, hon är helt avslappnad fram till det är dags för henne att starta. Jag märker också att hon börjar tycka att det är riktigt roligt att köra agility på tävling. För varje start var hon mer och mer förväntansfull. Innan sista loppet började hon spontant kampa med sitt koppel när vi stod och väntade på vår tur. Det trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva… Under själva loppen har jag haft känslan av att hon verkligen gör sitt allra bästa. Jag hoppas verkligen att den här känslan håller i sig 🙂

Lördag:
Agilityklass II – DISK. Shejpa hoppade över en port i slalom och jag märkte det inte. Hade som mål att få till en bra gunga med nosduttar och det lyckades vi med.

Hoppklass II – 0 fel och vinst. Inte direkt det bästa loppet, men vi kom runt.

Öppen hoppklass – 0 fel och vinst. Det här var nog det bästa loppet vi gjorde i helgen och jag blev jätteglad över att vi lyckades vinna när vi mötte klass III-ekipage och landslagsdeltagare. Fick till några riktigt fina bakombyten på rad som jag tror hade stor del i vinsten. På slutet svängde Shejpa fel väg ut ur en tunnel som jag bytte bakom. Vi förlorade nog någon sekund eller två där och jag trodde att vi skulle vara långt ifrån prispallen eftersom ganska många var felfria.

Söndag
Agilityklass II – 0 fel och 2:a plac. Passagen tunnel – slalom – gunga var det som oroade mig här. Shejpa visade på förra tävlingen att hon inte förstår den typen av slalomingångar och jag har inte hunnit träna på det. Fick rädda situationen med en ful threadle som vi tappade massa tid på. Fick dåligt med fart till gungan och när Shejpa inte hamnade i 2 på 2 av när gungan slog i marken, så fattade hon inte hur hon skulle komma i position för att nosdutta. Det tog 8 sekunder innan jag kunde släppa henne… Resten av banan gick bra och vi kom felfritt i mål. Vi blev tvåa i klassen (endast 1,5 sekund efter vinnaren, trots pausen på gungan).

Hoppklass II – 10 fel och 5:e plac. Vägran på tunneln i början av banan. Shejpa vände och kom ut igen när jag inte bytte bakom efter att ha skickat in henne. Jag hade ett litet brott i koncentrationen just där, men samtidigt är det någonting vi behöver träna på, är hon inne i en tunnel så ska hon inte vända och komma ut, oavsett vad jag gör. Vi fick också en rivning efter slalom. Annars var det en kul bana och Shejpa var snabbast av alla small- och mediumhundar trots strulet vid tunneln.

Här kommer film på tre av loppen (de andra fick jag inte filmat). Varken det bästa (öppen hopp) eller det sämsta (disk i agilityklass) är med, så det får väl ses som ett genomsnitt:

Sammanfattningsvis är jag jättenöjd med Shejpa. Vi har samarbetat så bra den här helgen! Jag är så glad att jag har ett handlingssystem som jag trivs med som gör att min duktiga hund kan springa snabbt och svänga tight. Men så klart, när man kommer hem så tänker man mest på allt man behöver jobba på. Och det är en hel del…

 • Slalom. Behöver jobba på svåra slalomingångar som känns ”flickiga”. Jag är alldeles för feg på träning med att göra saker som jag tycker känns som en flick, trots att det är helt ”lagligt” i systemet. På tävling dyker ofta situationerna upp och då sitter man där med skägget i brevlådan. Behöver också generellt jobba med mer sug in i slalom och högre fart i slalom. Jag vill ha vår nu!
 • Gungbräda. Ett försummat kapitel. Bara att träna mera.
 • Starter. Mer fart i starterna.
 • Tunnlar. Jobba på att hon slutför hindret oavsett vad jag råkar göra.

19 svar på ”Agilitytävlingar i Moelv

 1. Gratulerer! Dere er virkelig i siget om dagen. Tenk å ha så gode tider selv når små ting skjer. Dere vil bli uslåelige = )

 2. GRATTIS!!! Extra grattis till att du genomförde de där 8 sekunderna på gungan, det var väl precis motsatsen till “The main reason for people’s lack of success in life is their willingness to give up what they want most of all, for what they want right now.” fast du fick ju bägge till slut! 😉

  Ser fram emot en galen hippie i klass III snart!

 3. Nydelig å se på, og så flott å se en helt avslappet, fornøyd og veltrent hund utenfor ringen! Herlig å få litt hjelp fra en greghandler var det også, takk for tips, det hjalp oss veldig! Klem!

 4. GRATULERER så MYE!! Godt og grundig arbeid gir så absolutt resultater! Dere får sikte mot stjernene, en dag er det nettopp her dere befinner dere!

  At du i det hele tatt fikk samlet tankene om å få inn noen nese-dutter (vet ikke helt hva det kalles) MIDT i et løp som dette, når det ble bom i slalomen, imponerer meg grådig! jeg hadde nok ikke klart å samle tankene slik med et så stort tempo!

 5. Gratulerer igjen med de flotte resultatene i helgen! Tøft gjort av deg å stå og vente på Shejpas nose touches så lenge!:D Utrolig bra at dere VANT åpen hopp på lørdagen og slo alle klasse 3 utøverne der!! Herlig at Shejpa er så enkel å ha med seg på stevnet og at hun går så fort og bra både tidlig og sent i konkurransen! Nå er dere snart i klasse 3! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.