Agilitytävling i Karlstad

Idag har cockrarna och jag varit och tävlat i Karlstad. Jag kom till tävlingsplatsen lite för sent och fick med mig en halv minut av banvandringen i hopp 1. Det räckte dock, för Pogue gjorde ett stabilt och fint lopp och vann klassen med över 6 sekunder. Nu är han uppflyttad till hoppklass 2!

 

I agilityklassen gick han jättefint, men tyckte att a-hindret skulle tas en gång mer än vad domaren hade tänkt sig. Han var jätterolig att köra idag, han har lagt in en till växel på tävling och känns mer stabil över huvud taget. Det känns som att han gör så fina saker trots väldigt lite träning. Han har en massa potential, så egentligen borde han tränas mer och bättre. Får nog tjata på husse om det.

Shejpa tävlade igår också. Då var vi i Väsby och tog en tredjeplats och SM-pinne i agilityklass 3. Hoppklassen diskade vi typiskt nog. Idag regnade det fruktansvärt under agilityklass 3, så jag strök Shejpa och laddade inför hopploppet. I hopploppet lyckades vi ta oss runt i lervällingen och äntligen sätta en nolla efter en hel sommar med olika saker som strulat i hopploppen. Men naturligtvis var det många nollor och vår tid räckte bara till sjätteplats. Det var fem pinnar… Tur att man fick byta ut Pogues rosett mot en chokladkaka att tröstäta på väg hem.

1 svar på ”Agilitytävling i Karlstad

  1. Kul att det går så bra med Pogue 🙂 Jag har precis börjat tävla och väntar på att min hund ska lägga in en extra växel på tävling, han har riktigt bra fart på träning men tar det lite lugnare på tävling… du och shejpa hinner säkerligen plocka de sm-pinnar ni behöver innan tiden går ut. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.