Nystart och sjuka hundar

Det har varit en hektisk sommar med massor att göra. Den yngsta valpkullen åkte i helgen och livet går tillbaka till lite mer normalt. Tyvärr har bloggen och hemsidan fått alldeles för lite uppmärksamhet under sommaren. Vi har haft problem med webhotellet och kan inte uppdatera hemsidan som vi vill och en period var hemsidan helt nere. Jag ska försöka tjata och klaga idag och se om vi får igång det igen. Den här perioden i början av hösten är alltid lite trevlig, tycker jag. Det blir lite lugnare och man hinner ta tag i projekt som har fått stå tillbaka under sommaren och på något sätt känns det som en nystart.

 

Underbara valpar

Vi har haft ganska mycket otur med hundarna i år. Det började i vintras med att Pogue fick tonsillit och missade ett par tävlingar medan han behandlades. Sedan var det Shejpa som svalde en strumpa och fick opereras och blev borta från träning och tävling i nästan en månad. I juni tuggade Epic i sig sitt fästinghalsband  och blev förgiftad och dagen innan midsommar tillbringade vi hos veterinären för att Jen behövde hjälp att föda sina valpar. I augusti bröt Squids son Bolt lårbenet vid 5 veckors ålder och fick opereras och hållas under specialuppsikt fram tills leverans nu i helgen. Jen har inte riktigt varit sig själv sedan valparna flyttade. Så fort hon har arbetat med fåren så har hon blivit halt och enormt stel. Idag var vi hos veterinären och fick bekräftat det vi redan misstänkte – anaplasmos. Så nu blir det antibiotikabehandling, strukna tävlingar och bara att hoppas att hon blir frisk och slipper eländet i framtiden.

 

Stackars Bolt med det opererade bakbenet

 

4 svar på ”Nystart och sjuka hundar

  1. usch vilken otur med era hundar! Hade själv en skadad hund i våras och det är inte alls kul.. hoppas hösten blir bättre för er 🙂 och att ni slipper problem med webbhotellet så ni kan uppdatera bloggen, det är så kul att läsa!!

  2. Åh nej, håber det er slut med ulykkerne nu. God bedring med Jen! Hvordan bekræftede dyrlægen at det var anaplasmos?? Ved blodprøve? Har lignende mistanke nemlig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.