Agilitykurser i april och maj

Äntligen börjar kvällarna bli ljusa och planen är torr och fin. Jag har planerat in tre agilitykurser med olika teman på vardagskvällar under april och maj. Kurserna är på 2 x 3 timmar (18-21 båda dagarna)

Running Contacts – 18 april och 9 maj. Running contacts är det snabbaste sättet för hunden att ta sig över balansbom och a-hinder. Hunden stannar aldrig på kontaktfältet, utan lär sig att springa över hindret och placera tassarna på kontaktfälten. Träningen är fartfylld och glädjen och farten smittar ofta över på resten av agilitybanan också. Till den här kursen kan du också välja internetcoachning. Läs mer här.

Hoppteknik – 30 april och 14 maj. Hopphinder i olika former är de absolut vanligaste hindren på agilitybanan, samtidigt är det dem som vi ofta lägger minst tid på att träna. Hoppteknikträning kan göra att din hund river färre hinder, men fördelarna med att jobba med hoppteknik är mycket mer än så. Genom hoppteknikövningarna lär sig hunden bland annat att hoppa på ett effektivt och skonsamt sätt, att svänga tight, att bedöma avstånd och lägga in korrekt antal steg mellan hinder. Hoppteknikträningen ger hunden självförtroende och kraft i steget. Läs mer här.

Agilityhandling– 7 och 28 maj. Den här kursen passar för dig som har kommit igång med agilityträningen och vill lära dig mer om hur man visar hunden runt banan på ett effektivt sätt. Kursen utgår ifrån Greg Derretts handlingssystem. Hunden bör vara på tävlingsnivå (men du behöver inte ha färdiga balanshinder, för de är inte med) för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen. På kursen jobbar vi för att få hög fart och snäva svängar. Vi går igenom framförbyten, bakombyten, serpentiner och threadlar. Läs mer här.

I slutet av april har jag också en handlingskurs i Oslo. Om du vill vara med på den finns det platser kvar. Du kan läsa mer om den här

.

1 svar på ”Agilitykurser i april och maj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.