Agility i Sande

Ojoj, vad trött jag är efter helgen och efter t/r-resa till Göteborg igår. I helgen hade Thomas grundkurs hemma och jag och Shejpa åkte till Sande i Vestfold för att tävla agility. På lördagen började det med hoppklass och en onödig vägran på ett annars rätt bra lopp. Inför agilityloppet blev jag rätt upprörd när jag såg kontaktfältshinderna, gamla hinder med silvertejp som kontaktfältsmarkering. Pratade med domaren om det, men han tyckte nog att jag var dum i huvudet. Så har de ofta gjort och hittils har ingen skadat sig… Själv kände jag mig inte lika övertygad, se till exempel den här filmen. Kanske överförde jag någon osäkerhet till Shejpa, för hon missade balansbommens kontaktfält. Förmodligen var hon osäker första gången på den något speciella balansbommen (ganska ostadig och med mycket färre stegpinnar än vad hon är van vid), för under resten av loppen (4 balansbommar till) var hon perfekt. Hon flög också av gungbrädan i både agilityloppet och lagloppet på lördagen. På söndagen bytte de till en annan gungbräda, den var tydligen alldeles för trög för de riktigt små hundarna och det var förmodligen därför Shejpa åkte av också. På söndagen hade vi inga gungbrädeproblem. I lagloppet blev vi diskade för att Shejpa gick ur slalom för tidigt. Det förvånade mig, för det gör hon väääldigt sällan på träning. Jag var långt före och lät henne fortsätta, det skulle jag kanske inte ha gjort, för problemet återkom under söndagen…


Tävlingsmässig balansbom?
På söndagen gick det mesta fel. Tre lopp, tre diskningar. Totalt oflyt. Det enda jag var nöjd med var balansbommarna. Shejpa kändes okoncentrerad och slarvig. Fladdrade iväg och missade hinder, sprang ut ur slalom för tidigt, ignorerade framförbyten och tog balansbommen istället. Jag som trodde att vi var i någon slags form. Inte mycket mer att säga om det. Jag tittade lite på elitlydnaden och fick plötsligt ett väldigt lydnadssug 😀 Men Shejpa och jag ska tävla på fredag igen, så det är bara att ta nya tag. Idag har vi tränat lite på att inte gå ut ur slalom och jag kunde lätt få henne att misslyckas. Det blev ett bra träningspass, trots att hon kom direkt från promenad i full fart över åkrarna.

Fler bilder från tävlingen finns här.

8 svar på ”Agility i Sande

  1. Jösses, det står ju till och med i reglerna att balansbommen ska vara av halkfritt underlag… Skulle inte räkna silvertejp som halkfritt:(

  2. Jeg synes det er så kult at vippa og balansbommene fungerte så bra, selv på en dårlig dag!!

    Ny sjanse på Mossestevnet! Det blir kult! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.