Vinteragility och utlottning

Vi klarade oss i några dagar längre än de flesta, men idag faller snön här. Snö är verkligen något av det värsta jag vet i väderväg, men det gäller att bita ihop och hoppas att det töar bort snart. Igår hade vi det bättre och njöt av sol och barmark i skogen efter ett agilitypass i Hackvad hundhall.

img_2891.jpg

För att hålla humöret uppe under vintern gör jag långsiktiga träningsplaner för att vi ska komma tillbaka starkare, snabbare och säkrare när våren kommer. Jag funderar på vilka detaljer vi behöver förbättra, försöker utnyttja tiden vi har till inomhusträning i hall på absolut bästa sätt och planerar övningar vi kan göra hemma i huset och ute på promenad i snön. Begränsningar i träningsmöjligheter kan faktiskt vara en riktigt bra katalysator för kreativitet, och begränsning i träningstid ökar i alla fall ofta kvaliteten på min träning. Igår var jag alldeles hög av träningsglädje efter 60 minuter (inklusive fram- och undanplockning) med mina tre hundar i hallen.

Vill du ha hjälp och inspiration under vintern? I år kör jag Vinteragility Online igen! Det blev en riktigt bra kurs förra vintern och hjälpte både mig och flera andra att hitta inspiration, målsättningar och möjligheter under de mörka och kalla månaderna. Kursen kommer att vara liknande förra årets, men innehåller en hel del nya övningar och helt nya kombinatoner.

Kursen anpassas väldigt individuellt efter din hund och dina förutsättningar. Det blir ett smörgåsbord av övningar där du kan välja det som passar just er, oavsett om du har en unghund som precis ska börja med agility eller en erfaren tävlingshund. Du kan fokusera på fysträning, kontaktfält, starter, självständighet i handling, tighta svängar eller på att sätta svåra handlingskombinationer. I varje lektion får du flera övningar att välja mellan som du kan göra på liten yta eller till och med inne i huset. Du får också en övning att göra på ett hopphinder, och en längre kombination om du har tillgång till träning i inomhushall (12 x 24 meter) då och då. Om du har egna önskemål om vad du vill träna på under vintern hjälper jag dig med träningsplan och övningar.

Vi håller på i tre månader – december, januari och februari. Under den tiden publiceras fem lektioner. Läs mer och anmäl dig här.

Eftersom jag vill uppmuntra er som läser bloggen utan att hitta den genom Facebook så tänkte jag lotta ut en plats med hund på Vinteragility Online bland er som kommenterar det här inlägget inom 24 timmar (fram till 9 november klockan 16:30).

 

28 svar på ”Vinteragility och utlottning

 1. Älskar bloggar, och din är jättebra med alla tips som du ofta delar med dig av ?
  Gilla även att man kan prenumerera så alla uppdateringar dyker upp i mailen ?
  Däremot kör jag inte agility utan låter någon annan få min ’lott’.

 2. Hei! Vil dette kurset passe for en uerfaren hund (12 mnd) og en fører som bare har trent litt agility tidligere? Vi har gått ett agilitykurs og kommer til å ha mulighet til å trene agility i ridehus en gang i uka hele vinteren.

  Hilsen Marie

 3. Det är himla trist att bloggar försvinner mer och mer även om jag tror flera läser fortfarande men kommenterar aldrig. Hoppas att trenden med snabbare media som instagram och fb lägger sig lite.

 4. Jag tycker det är trevligt att du håller igång bloggen! När jag läser så minns jag dessutom gamla godingar, från när Shejpa var liten. Men till ämnet. Jag hatar också snö ? Baksidan är vit och hal, och jag vågar inte ens hoppas på att det ska smälta bort. Dessutom är det ju mörkt typ jämt. Har ingen hall på mindre än 90 mins körväg.
  Jag behöver verkligen muntras upp med en vinterkurs…

 5. Gillar också din blogg och bloggandet över huvud taget. Hoppas såklart på tur, dvs att just jag skulle ha turen på min sida och vinna en plats på VINTERAGILITYkursen 🙂

 6. Å jag vill vara med på utlottningen… Behöver verkligen inspiration för att komma igång och träna med Chia igen.

 7. Jag vill gärna vara med i utlottningen 🙂 jag har tänkt anmäla mig till kursen som observatör, men om jag vinner så för ju Ramos oxå vara med – det vore väldigt KUL !

 8. Mycket bra tankar och roligt att läsa din blogg. Är jättenöjd med handlingskursen online och så glad oxå att ha alla dom övningarna när det är dags att sätta igång med valpen i vår. Tungt med vinter så tidigt, hade hoppats kunna träna ute hela november men tji fick jag ?.

 9. Åh du hade så mycket roligt bus förra året, både smartig vardagsrumsträning och sprakigt agilityholabaloo, såg jag på ”alla andras” filmer som cirkulerade under och efter kursen. Jag är gärna med i utlottningen av en plats, hade varit roligt med lite Fanny-inspiration mitt i allt detta vita elände. 🙂

 10. jag har läst bloggen i många år och bläddrar ofta runt i ert arkiv och rekommenderar vänner o bekanta att göra det samma! Du skriver så härligt lärorika och inspirerande inlägg! Skulle vara väldigt intressant att följa en agilitykurs o er fysträning!

 11. Åh!

  Mitt Herta-hjärta (13 mån) vill hemskt gärna tävla om en plats på kursen. Skulle passa oss perfekt eftersom vi precis påbörjat grundträning för agility och jag behöver någon som kan vägleda mig framöver. Själv har jag lite lågt självförtroende när det kommer till hundträning idag, vilket begränsar mig och min inititiativförmåga (inspiration/motivation) i träningen.

 12. Alltid inspirerande att få läsa dina blogginlägg. Blir tex super nyfiken på att höra mer om ditt eget träningsupplägg för dina olika hundar.

  Vi har lite för många snömånader i norr 😛 Vinteragility kursen är ju en underbar överlevnads strategi då det här med att gå i ide eller bara äta godis å chips hela vintern känns som lite uttjatade alternativ 🙂

  Föresten måste jag också passa på att hylla pågående grund handlings kurs!

 13. Jag tycker bloggar är roliga och väldigt inspirerande och tycker det är synd att instagram börjar ta över. Fast jag har ju aldrig haft en blogg själv för att jag är ganska övertygad om att inte orka ha det engagemanget, så jag förstår att andra också går över till instagram. Så det är kul att du skriver fortfarande, kollar alltid in då och då 🙂

  Min äldre hund är tyvärr skadad och skulle inte kunna delta på denna kurs, men min yngre skulle få en bra start om vi gick denna kurs. Det hade varit så kul med inspiration och träna något annat (kör ju inte så mycket agility) för jag känner också som dig, att vintern bara är jobbig och begränsande, så jag skulle behöva lite pepp. ?

 14. Det finns ju inget roligare än självkontroll, kroppskontroll och alla de andra roliga övningarna som passar till min blivande agilityhund. Min lilla ungdom Pixel är ett nio månader gammalt yrväder av modellen pappis. Hon är tänkt som blivande allroundhund, men vi har inte riktigt kickat igång med träningen till 100% än. En plats på vinteragilityn skulle passa fröken envis perfekt!

  Jag är själv en sån däringa smygläsare, men har hängt med i bloggarnas olika skepnader från Twiggy & Missy till proffsiga företaget. Tack för all inspiration genom åren!

 15. Jag gillar bloggen (och snö också iofs), funderade på att gå förra vintern så vi kanske kan vara med i år då.

 16. Jag läser alltid din blogg, älskar bloggar och läser så många jag kan så ofta jag kan!
  Sigge var förvisso med förra året, men att friska upp minnet, få hjälp av ett vältränat öga samt detta år faktiskt få köra övningarna som ingår vore ju en ynnest! 😀

 17. Skulle verkligen behöva massor inspiration o få lite tips – håller tummarna o gratulerar i förskott vinnaren 🙂 Brukar sällan vinna något men är man inte med så är man ju rökt från början.

 18. Är redan anmäld till Vinteragilityn, men vill ändå säga att snön är bra fysträning! Inte minst för en x-small… Fast ser fram emot andra övningar också!!!

 19. Jag vill köra vinteragility! Följer ju dig på bloglovin och försöker över lag läsa mer bloggar och mindre andra sociala medier. Bloggar lever ju liksom mer på innehåll än på yta och det känns rimligare att fylla hjärnan med. 😉

 20. Med 45 cm snö utanför dörren vill vi såklart VÄLDIGT gärna vara med i vinteragilityutlottningen!

  Tycker så mycket om din blogg och har följt den länge! Såg att jag hade fått ett mail och grimaserade först illa ”usch nu är det något med jobbet och någon som vill något jobbigt” – så var det ett nytt blogginlägg från dig! Så otroligt glad man blev då i stället!

 21. Vi har en vinnare! Grattis Birgitta Hermansson – slumpgeneratorn valde dig.

  Jag hade så gärna velat ha med er alla på kursen! Hoppas att några av er tar steget och anmäler er. Det kommer att bli awesome!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.