Valpträning

Det har varit en ganska lugn dag för lilla Squid. Inomhus har vi börjat jobba lite mer med klossen. Hon kommer nu fint in på högersidan med kloss och vänstersidan är på gång också. Ett par träningspass till, så är vi nog klara för att börja jobba med finliret, att alltid välja rätt position vid min sida. Vi har också börjat jobba med att sätta fyra tassar i en skål. Jag gjorde det lite svårt för oss och började med en ganska liten skål, vattenskålen i köket. Egentligen är det ju enklare att börja med något som är enkelt att kliva i med fyra tassar utan att de behöver tänka så mycket på kroppskontroll. Men jag hittade inget sådant och lite utmaningar är ju alltid bra. Vi fick i tre tassar idag och jag ser fina tendenser, så det ska nog gå att få till inom kort.

Utomhus har hon fått göra sin första ”sök”-övning. Nina med Maximus var här och Squid fick springa frivilligt mellan två figuranter (Thomas och Nina) och leka. Det köpte hon blixtsnabbt 🙂 Jag vet inte riktigt när det är läge att börja med lite nosövningar, söka föremål och folk med näsan. Hon verkar ju inte direkt ha någon supernäsa just nu, men jag kan ju testa att lägga ner ett föremål och gå med henne i motvind och se om hon registrerar något. Skulle hon inte göra det är ju ingen skada skedd… Ute gjorde vi också lite cirkelarbete och det börjar kännas lite mer stabilt. Inga blindbyten alls idag. Inkallningen har jag tyvärr mest använt, den fungerar så kanonbra att det är lätt att överanvända den… Imorgon får det bli många jaktinkallningar!

I övrigt har hon varit ensam i vardagsrummet ihop med Pi. Det har hon varit förrut och det brukar gå bra. Hon är ganska lätt att lämna, så länge hon är trött och avslappnad. Hon har också stått i hundgård ihop med Pi medan vi tränade nere på planen. Det var inga problem det heller, jag tror at hon hade fullt upp med att undersöka hundgården och leka med Pi. Pi och Squid är goda vänner och utmaningen när man har så många unga hundar är att se till att det inte blir för mycket bus inne. Oftast funkar det bra. Hon var med oss på en promenad med Pax och Pavlov imorse och jag såg de första tendenserna till vallning, när hon sänkte huvudet och smög på Pavlov under några steg. Hon gjorde det inte mer än några steg, men snart blir det nog mer och då får vi styra upp promenaderna lite mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.