Valpkurs för Maria Hagström

Idag var det väldigt kallt ute och dessutom årets mörkaste dag. Att boka in en tävlingslydnads-inriktad valpkurs för Maria Hagström i en uppvärmd konstgräshall var en väldigt bra idé. Vi har varit åtta valpar (sex bc, en kelpie och en korthårig vorsteh) varav tre från vår egen kull. Idag har vi jobbat med lek, följsamhet, fritt följ, stå-sitt-ligg och framåtsändningar. En del har vi jobbat med en i taget, men ganska stor del av tiden har vi jobbat i par och hjälpt varandra medan Maria har gått runt och tittat och gett tips. Det har varit en bra blandning, att jobba med fyra valpar på golvet samtidigt ger fin störningsträning och gör att man kan träna flera korta pass efter varandra och få framgång.

Med Epic jobbade jag framför allt med fritt följ och hoppstå under våra par-pass och jag fick stora förbättringar i båda momenten under de 4-5 pass på varje som jag körde. Fritt följ ligger vi lite efter med, har egentligen bara tränat det ordentligt två gånger och båda gångerna har varit när jag har visat på kurs. Nu känns det i alla fall som att vi är igång. När det gäller hoppstå så har han en bra rörelse och ganska bra stadga i stå, men han har haft svårt att sätta ihop delarna (det vill säga att frysa och stå helt stilla när han landar, utan några hjälper). Det kom sig också väldigt under dagen. Jag är jättenöjd med Epic idag! Han leker kanonbra trots att han tappar tänder till höger och vänster. Han hade inga problem att koncentrera sig trots många andra valpar och han var mycket duktigare på att sitta och stå stilla än vad jag trodde.

Imorgon ska vi jobba med att ”ta i” och apportering. Jag har inte kommit så långt med apporteringen, så jag ser verkligen fram emot att få jobba med det lite intensivt.

1 svar på ”Valpkurs för Maria Hagström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.