Triangelcupen

Det blir en väldigt kort rapport från dagens träningstävling (Triangelcupen). Jag och Missy startade. Det var väldigt trångt och rörigt i ridhuset. Det är fantastiskt att norrmännen får i tre ringar + publik i ett normallitet ridhus, men det blir ju en lite annan grad av störningar än vad man råkar ut för på tävling i Sverige. Missy har ju svårt för att ha så mycket hundar så nära inpå och det märktes idag. Hon nollade bland annat platsliggningen genom att resa sig upp och lägga sig ner igen. Men hon gjorde mycket bra också. Äntligen fick vi till rutan, det blev betyg 9. Vi fick också till vittringsapporten utan några större missar (betyg 8,5, men det enda fel hon gjorde var väl egentligen att hon letade lite länge). Resten av apporteringarna gick också bra. Hon hade svårt att lyssna på kommandon idag, det har nog lite med stressnivån att göra (och att vi inte har tränat sedan vi tävlade senast). Det blev ett sitt istället för ligg i dumrutan och två lägganden på inkallningen… Lite blandat resultat alltså, men härligt att få till ruta och vittring!

Stort grattis till Tina med Lucy, en duktig elev som debuterade i tävlingssammanhang med ett förstapris!

2 svar på ”Triangelcupen

  1. Härligt med rutan och vittringsapporteringen. Borde ju rent logiskt sett inte dröja särskilt länge innan ni prickar alla moment på samma tävling. Bra jobbat! 😀

  2. Jeg synes Missy gjorde en kjempegod jobb i det veldig krevende miljøet! Hun virket glad og ivrig når hun jobbet med deg, ga full innsats på øvelsene, selv om det ble litt mye for henne innimellom, og fikk til og med poeng for ruta og den konsentrasjonskrevende neseprøven som endelig satt som den skulle! Herlig! Jeg synes dette lover veldig godt for framtidens konkurranser i ulike miljøer, Fanny! Også for de store mesterskapene.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.