Tillbaka till vardagen

När jag kom hem från Sverigeresan kände jag mig rätt uppgiven över träningen med både Missy och Squid. Det blev inte så mycket träning för någon av dem under veckan och det jag gjorde kändes inte jättebra. Missy ska tävla om drygt 2 veckor och det känns som att vi har massor att ta tag i, speciellt när det gäller attityden. Det är jättesvårt att kombinera attitydträning med tävlingsmässiga kedjor. Att hitta balansen där är verkligen vårt största utmaning. Med Squid är det dels fokus och energi som har kännts lite dåligt, samt hennes halter och utgångsställningar som inte har blivit bra alls.

Sedan vi kom hem har vi kommit igång lite med träning igen och det känns faktiskt rätt bra igen. Squids halter börjar se mycket bättre ut och jag försöker vara noga med att träna väldigt korta och intensiva pass med henne. Idag i ridhuset körde vi bara på lek och sändande till target, samt lite jaktinkallningar. Jag har på väldigt kort tid fått mycket bättre engagemang i leken, men den riktiga farten till target/bur och liknande saknas fortfarande för det mesta.

Shejpa var hos Laxmi igen igår och hon är fortfarande inte helt bra i ryggen. Mer värme på ryggen och vila för henne. Det passar egentligen väldigt bra att ta en paus med henne nu. Jag behöver fokusera på Missy och vi har inga agilitytävlingar förrän i slutet på april. Som tröst åkte Thomas med henne och Pogue till en djuraffär och köpte nya, snygga koppel och halsband 🙂 Han skämmer bort sina cockrar. Jag hoppas att Thomas vill blogga lite om härliga Pogue snart, men jag kan avslöja att han är en väldigt trevlig och trygg kille som lär sig nya saker snabbt. De andra hundarna verkar också gilla hans milda men småbusiga väsen.

Igår kom Carro och hunden Ebba hit för praktik i några veckor, det ska bli kul med lite hjälp och sällskap här hemma. Det är en ganska lugn period på kursfronten, men vi ska ha tränarutbildningar under två helger och så ska det bli mycket lydnadsträning!

3 svar på ”Tillbaka till vardagen

  1. Tack för en bra kurs! Har fått en hel del verktyg och tankar inför kommande träning. Jag känner mig alltid bortkommen och tafatt på kurs, men bara så du vet så suger jag åt mig desto mer 😉 Ni får bo lite närmare, lite privatträning hade inte varit fel! För övrigt är det verkligen en fröjd att se er träna och hålla på med era hundar, fortsätt så!

  2. Tack för en jättebra kurs! Jag lär mig något nytt varenda gång! Jag tog ju lite bilder på kursen och jag kommer förhoppnigsvis hinna lägga upp dem innan veckan är slut, mejlar när jag gör det. Fick några riktigt söta på Squid och Pogue. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.