Thomas & Flys debut i IK-1

I helgen startet jeg Fly på gjeterhundkonkurranse i IK-1 i Pålsboda. Selv hadde jeg vært borte nesten 2 uker, men Fanny har trent litt med henne. Det var bra sauer som var følsomme for hundens bevegelser. Av 37 starter var det 18 som disket eller brøt, men vi kom rundt banen med 75 poeng og endte på en 5.plass. Fly hadde bra grep om sauene fra første stund og det var bare små misser fra min side som gjorde at vi mistet poeng her og der. Hun var en aning grunn i utgangen (18p), men gjorde et bra opptak (10p). Under inndrivingen mistet vi 9 poeng siden hun stort sett ordnet det meste selv (bommet på grinden og var litt av linjen også). Jeg var mest fornøyd med ”fösningen” (der hun skal drive sauen 200 meter gjennom 2 porter uten at jeg påvirker sauen), her fikk vi 17 av 20 poeng. Under ”drivningen” (der jeg får lov til å gå på andre siden av sauen) hadde jeg nok med å komme meg til kveet og dermed var hun litt av linjen (6 av 10p). Ved kveet fikk vi 8 av 10p, siden jeg ga feil kommando og fikk 2 sauer på utsiden av første forsøket til tross for at jeg hadde skrevet C for come bye og A for away på hendene i tilfelle jeg skulle få jernteppe og glemme kommandoene 🙂 . Under delingen var jeg for sen med å fortelle henne hvilken av gruppene hun skulle ta kontroll over, så det ble ytterligere 5 poeng bort. Men alt i alt gjorde Fly en kjempejobb og jeg er veldig fornøyd med henne. En superhund med urutinert fører 🙂

Vi startet igjen idag, men brøt etter hentet fordi det aldri ble noe orden på hverken de lettbente sauene, hunden eller føreren 😀 Nå får Fly permisjon fra konkurranser fram til hun forhåpentligvis får valper i begynnelsen av august som er like bra som henne selv.

4 svar på ”Thomas & Flys debut i IK-1

  1. Gratulerer så mye, Thomas! Så flinke dere er! Imponerende å, til tross for at dere er så ferske, komme på 5. plass av 37 deltakere!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.