Tävlat

Näe, det blev inget bra med tävlandet den här gången heller och jag känner mig ganska rejält trött på lydnadstävlande. Tur att jag har anmält till två tävlingar till i maj, annars hade jag nog gett upp nu. Dagens tävling var i Moss och det regnade. Vi var 9 deltagare i elitklass och det delades ut ett förstapris (till en duktig terv). Missy hade helt okej attityd och koncentration under tävlingen.

Sitt i grupp – 9 (Flyttar en tass när jag går ifrån)
Platsliggning – 0 (Reser sig så fort jag går utom synhåll. Jag har inte tränat platsliggning på 1,5 år, men jag trodde att det var säkert. Vi nollade momentet när vi tävlade i ridhus sist också, så tydligen är säkerheten och tryggheten borta)
Fritt följ – 9 (Bra,  svårt att få höga betyg på det här momentet i Norge)
Dumruta – 6 (Lägger sig på ”sitt”. Hon har ställt sig på ”sitt” innan tävlingen, så jag tog nog i lite mycket med kommandot…)
Inkallning – 8,5
Ruta – 7 (Dk till kon pga missförstånd. Perfekt rutskick, perfekt ställande på kommando – men jag kommenderar stå alldeles för tidigt! Får dirigera om och hon gör rätt hela tiden. Härligt! Klantmatte…)
Apportering med dirigering – 9,5
Hoppapport – 7 (Hittar inte apporten direkt, slår i hindret på tillbakavägen)
Vittring – 0 (Fint, systematiskt sök, men fel pinne :()
Fjärr – 9

9 svar på ”Tävlat

  1. Jeg syns det var bra kjempet jeg, i regnet og alt. Utgangstillingene i regnet virket det hvertfall som ikke var noe problem med og det er jo kjempebra. Vi har trent på å sitte og ligge i regnet idag, bare å gå i vann er ekkelt synes Kry så her har vi en jobb å gjøre!

  2. Kanskje du burde ha litt stevnetrening før neste start?? Dersom disse utslagene kommer av at Missy rett og slett er litt usikker?? Jeg stiller som ”dommer” jeg!!
    Uansett er det godt å vite at det alltid går litt opp opp og ned her i livet, nestegang start går det sikkert bedre!!

  3. Ja, jag känner också igen känslan. I höstas hade jag kunnat betala 5000 :- för att bli av med min hund så jag kunde skaffa en annan. *lite överdrivet* Men jag började om från början med klicker istället. Det kanske kan vara nåt för dig. ;D

  4. Det var mye bra! Og det er fint å se på dere. Selv om det er noe skitt når ikke alt klaffer (og det er jammen mye som skal klaffe). Gi for all del ikke opp – dere trengs der ute – til inspirasjon for andre ikke minst 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.