Tack IKEA!

Igår kväll var i på IKEA (tack för tipset Karianne!) och shoppade leksaker till hundarna. Det var rena julafton här idag när vi packade upp. IKEA säljer supersmarta balansleksaker till barn, som passar utmärkt till hundträning eftersom de är relativt stabila och halkfria. När jag tränade med balansbollen för vuxna var jag alltid tvungen att be Thomas om hjälp, men nu klarar vi oss utan stöd. Hundarna bara älskar att balansera, speciellt Pi och Shejpa. Jag har tränat Pi, Missy och Shejpa till lite olika saker på balanskudden och mångungan. Det blir pinsamt tydligt hur mycket bättre de unga hundarna är på shejping. Jag skrattar lite för mig själv varje gång någon säger att border collies är så lättlärda och smarta. I den här familjen framstår settern som ett geni i jämförelse med border colliesarna. Det beror naturligtvis på mina tränarfärdigheter och jag tror att jag får köra massor med (bra) shejping med Missy så att hon inte behöver känna sig dum i framiden…

På filmen är det första gången Pi ser både igelkotten och månen. Jag valde att inte klippa bort stunden där Pi inte upptäcker igelkotten utan provar andra saker. Det kanske blir lite långtråkigt, men jag tycker att det är lite häftigt att se hur hon provar sig fram, men aldrig ger upp eller blir frustrerad och hur snabbt hon tar utmaningen när hon väl förstår vad jag är ute efter. Speciellt häftigt blir det i kontrast till Missy. Det är nästan så att jag borde ha filmat henne också, men det hade blivit en rätt tråkig film…

Shejpa är jättehäftig på mångungan. Hon lärde sig snabbt att hitta jämvikt och sedan gunga fram och tillbaka genom att flytta kroppsvikten. Hon ser ut som en liten surfare. Är väldigt sugen på att skaffa en skateboard till henne. Om någon har en gammal skateboard liggande så tar jag gärna emot den (jag tror att mamma har slängt min gamla).
Här kommer filmen på Pi i alla fall. Vi värmer upp med att kliva i vattenskålen, som vi påbörjade idag, och sedan får hon leka med de nya grejerna 🙂

24 svar på ”Tack IKEA!

 1. Hon är ju för härlig!
  Nu på morgonkvisten fick jag mig ett gott skratt, men också massvis med motivation och Inspiration!
  Man kanske ska ta en tripp till IKEA.
  Hoppas du får en bra dag!

 2. Häftigt att se hur oberörd hon är av rörelserna! Nu när du väl har kommit i en filmvåg kan du väl snääälla snääälla filma running contacts med Shejpa också!

 3. Va duktiga ni är, ser hur kul som helst ut. Det här kanske får bli fortsättnignen från att backa upp på lådan. Tur att man bor nära IKEA.
  Tina

 4. Vad Pi verkar härlig! Jag fick mig ett par skratt här på jobbet när jag kollade på er ”igelkottfilm” 🙂

  Ni inspirerar!
  //Elaine – relativt ny klickare…

 5. oj, va imponerande! särskilt kul är det att se hur roligt hon tycker att det är, och så orädd. jag känner mig bra sugen på att få ehmo upp på en balansboll, det hade varit en utmaning!

 6. Men vad smart! Var det inte så att den fanns som en sköldpadda oxå? Den måste vi ju ha…..men var skall den få plats???? Vi måste köpa hus!!! 🙂

 7. Kikade på dina filmer, himla fint det ser ut med nosduttar osv.. Men har länge funderat som du har gått kurser o hållt kurser i agiltiy så undrar ja nu.. Varför tävlar du nästintill aldrig?? Möjligtvis i hoppklass då du kanske inte är klar i agility? Man blir ju bra nyfiken varför.!?

 8. Hemkommen från ikea, 645 :- fattigare… Köpte nått som hette snurran oxå, en succe!!! Det är en stor snurrgrej där Dito nu står uppe på med alla fötterna och snurrar runt,runt 🙂 + att han kan göra bakdelsförflyttningar på den 360 grader utan att flytta framtassarna alls! Superkul!

 9. Var hittar man den där mångunggrejen, finns den också på Ikea? Har letat runt som en tok, men kan inte hitta den. Tips snälla….

 10. Mångungan är köpt på IKEA, men jag fick känslan av att vi tog den sista och när jag inte hittar dem på internet heller så kanske det tyvärr innebär att de har slutat att tillverka dem? Jag hade nog ringt runt till affärerna och frågat om de har dem kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.