Slutt på funderingene

For en måned siden skrev jeg om mine funderinger om å fange halsgivning (skall). Jeg har ikke hatt noen formelle økter eller forsøkt å lokke det frem på noe vis, men har bare vært klar til å belønne de gangene han bjeffer spontant. Hittil har det blitt oftere og oftere, spesielt om han prøver å få en av de andre hundene i lek uten at de har vist interesse for ham. Feks om han leker med Pi og jeg ber Pi om å legge seg, så har det hendt at han danser rundt og kommer med et enkelt bjeff. Utfordringen har vært at om jeg er i nærheten eller at han ser at jeg observerer ham, så kommer han bare til meg, eller velger å legge seg han også.

Nå har vi vært så heldige å få hjelp først av Squid som fikk løpetid og så av Pi som begynte å løpe når Squid var ferdig. Dermed fikk jeg noen fine situasjoner der Pi er i hunderommet bak en grind og bretter halen til side, mens Pogue gjerne kunne tenke seg en tur inn. Fortsatt så sluttet han å flørte med en gang jeg nærmet meg, så det de siste dagene har det gått mest ut på at jeg sitter på kjøkkenet og klikker når han bjeffer i gangen. Et klikk, han kom til meg for å få belønningen og så sluttet han å flørte og ville heller holde seg til meg og tilby andre atferder. Men det gikk kortere og kortere tid før han sprang tilbake og kom med et nyt bjeff.

Idag løsnet det! Han bjeffet en gang, jeg klikket og han kom til meg på kjøkkenet. Nå testet jeg å bare bli stående i gangen, og etter hvert sluttet han å sitte og se på meg og flørtet videre. Noen sekunder og et nytt bjeff. Fortsatte slik ca bjeff. Så sluttet han å gå tilbake til Pi, men fortsatte å tilby atferder foran meg. Og så kom det et bjeff. Og et til. Så nå kunne han tilby hals for godbit! Så lukket jeg døren til hunderommet og han kunne fortsette å tilby hals foran meg i gangen for godbiter.Jeg får vel kjøre intensivt på dette i en periode nå, for å smi mens jernet er varmt og få litt mer flyt på det
slik at jeg slipper å gå tilbake til sosial fasiliering igjen (og forhåpentligvis kommando, eller iaf noen form for midlertidig stimuluskontroll før det blir for slitsomt;)

 apportlogg_lina.jpg

 Fotograf Lina Sundberg

 

2 svar på ”Slutt på funderingene

  1. Bra jobat! Kul att få läsa om hur du tänkte från början och sedan resultatet. Själv försökte jag hetsa med boll men det funkar inte bra med doggie-zen tränade hundar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.