Agilityträning

Här har kylan slagit till och det är härligt att slippa tvätta och torka hundar (läs: Squid, som har lite mer päls än resten och dessutom kravlar runt i fårhagen en hel del) varje gång man har varit ute. I två dagar hade vi dessutom solsken och på kvällarna lyser fullmånen upp promenaderna. Här hemma har vi börjat julpynta lite och njuter av värmen från brasan. Träningsmässigt försöker vi förbereda oss inför kurs med Greg Derrett nästa vecka. För Shejpas del blir det också förberedelser inför agilitytävlingarna på Stora Stockholm ett par dagar efter Greg-kursen. Squid och jag vallar en hel del och det går framåt, vi har också ägnat oss åt lite luktdiskriminering och fjärrdirigering inomhos på kvällarna.

Unghundarna Pogue och Squid är alltså anmälda till sin första agilitykurs och vi känner oss väl i ärlighetens namn inte helt välförberedda. I ridhuset har vi jobbat med lite dubbelbox-övningar, varvat med fartcirklar och hoppteknik. Squid har gjort några dubbelbox-övningar på largehöjd, men hoppar mest på medium. Hon känns fortfarande inte helt säker på höga höjder, tar gärna i lite i överkant och svävar över. Efter Greg-kursen blir det lite paus med handlingen och mer fokus på hoppteknik, kontaktfält och slalominlärning. Vi har bjudit in Vappu Alatalo i februari och det ska bli kul att få lite feedback på hopptekniken igen.

Med Shejpa har jag kört två banor av Mia Laamanen som dömer hoppklassen i Stockholm den 12 december. Förra veckan kändes Shejpa väldigt okoncentrerad och flamsig, det blev konstiga fel och jag var inte alls nöjd. Igår satte vi upp en ny bana och nu kändes Shejpa mycket bättre. Slalom är fortfarande vårt svagaste hinder tror jag och Mia Laamanen älskar utmanande slalomingångar. En annan sak som var lite dålig igår var reaktionen på armbyten. Så idag när vi tränade i ridhuset satte jag upp kombinationen nedan för att kunna träna på båda sakerna. Körde mycket svåra slalomingångar med bakombyte och övningar där vi växlade mellan diagonala framförbyten och framförbyten där jag tog henne direkt tillbaka. Hon var faktiskt grymt duktig på dagens träning och det är härligt att känna att träning hjälper.

Kombination 2009-12-03

Imorgon åker jag ner till Skåne för att hålla en helgkurs i Bromölla, innan färden går vidare till Malmö och Greg-kursen som jag har längtat efter i ett helt år.

1 svar på ”Agilityträning

  1. Åh va roligt att tävla på Mias banor,dom brukar innehålla bra fart men samtidigt väldigt tekniska så det borde passa er perfekt 🙂
    Beagle Love är avställd sedan oktober för att focusera allt på jakten fram till februari men då hoppas jag att jag kan komma igång med träningen igen så håll tummarna för att hans kropp håller ihop den här säsongen.
    Ha en skön helg.
    Kram Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.