Slottshoppet del 1

Vi är klara med tre dagar på en av årets största tävlingar – Slottshoppet. Stora klasser med över 100 starter i både klass 1 och 3. Jag är ganska nöjd med resultaten så långt, och otroligt nöjd med mina duktiga, fina hundar. Squid har tyvärr bara fått starta ett lopp om dagen (hopp 3) under de första tre dagarna (eftersom hon blev uppflyttad till agilityklass 3 en dag efter anmälningstidens utgång…). Hon har gått riktigt, riktigt bra. I söndags nollade hon och kom 3:a i en klass med 108 startande och 39 hindernollor. Tyvärr inget cert den här gången heller, det tog den danska vinnaren. I måndags gjorde vi ett okej lopp fram tills hon halkade i slalomingången och kom in fel och igår gjorde vi första halvan av banan riktigt bra i spöregn innan hon rev ett hinder och jag kom av mig. Shejpa råkade ut för ännu värre spöregn och stod och blundade innan hon skulle starta. Hon rev första hindret (kanske försökte hoppa blundandes också?), men sprang sedan så snällt genom hela banan trots att hon hatade vädret. Shejpa gjorde också ett riktigt bra agilitylopp i måndags, där vi tyvärr fick en vägran vid en tunnel. Resten kändes riktigt bra och tiden hade räckt till SM-pinne trots vägran. Nya tag imorgon!

Med Epic känns det som att vi har hittat en ny och lite mer stabil nivå. Han går väldigt fint och är väldigt noga med att göra precis som jag säger. Han har ansträngt sig fint i slalom och river mindre. Två pinnar har det blivit, en vinst i agilityklass 1 och en andraplats i hoppklass 1. Tyvärr får han inte tävla vidare eftersom det bara är klass 2 och 3 de sista dagarna. Himla synd att han rev det där ena hindret i hopploppet igår…

Idag är det vilodag, och det kan behövas efter gårdagens grillfest. Imorgon börjar tävlingarna igen och jag ser verkligen fram emot det! Hoppas bara att det inte kommer mer regn, för planerna klarar inte mycket mer vatten och det är redan väldigt lerigt på vissa ställen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.