Running Contacts med Shejpa och Squid

När det blir mörkt så här dags och man har svårt att komma till skott, är det bra att man har elljus i trädgården så att man kan träna agility klockan 22.30 om man har lust med det. Ikväll fokuserade jag på balansbommar. Jag tränar sällan det med Shejpa, för hon är ganska klockren, men efter flera tävlingar kan det ju vara bra att kolla så att det fortfarande funkar riktigt bra. På tävling är det väldigt sällan vi får några utmaningar när det handlar om våra running contacts, vilket är lite synd, för det hade varit kul att visa hur bra hon svänger samtidigt som jag kan göra vad som helst. Det enda vi fortfarande inte har tagit tag i är ett verbalt kommando för sväng bort från mig. Shejpa är ju inte direkt bäst i världen på det där med kommandon och även om jag har lärt in en vänstersnurr, så har jag inte signalkontroll på den än. Det borde bli ett vinterprojekt! Dagens träningspass gick verkligen jättebra. Full fart och lätt att svänga tight hur som helst. Synd att det inte finns VM i balansbommar…

Squids running contacts har som sagt lossnat. Vi tränade lite då och då under början av hösten, men det verkade inte som att polletten trillade ner. Sedan tog vi en längre paus och när vi testade igen för några veckor sedan så var hon plötsligt jätteduktig. Snacka om latent inlärning! Vi kunde ganska snabbt höja plankan från att ha legat i en nedförsbacke på gräset, till den låga balansbommen (sågbockar). Det var inga problem och det häftiga är att hon, till skillnad från de andra hundarna jag har tränat, inte verkar bry sig om ifall det står hinder på sidorna eller om man ber henne att svänga. Kanske beror i alla fall det första på att jag har kastat belöning hela tiden, istället för att skicka till utlagd belöning. Idag provade jag balansbommen på full höjd, eftersom jag ville träna Shejpa på den. Det var inga problem alls, kanske något fler fel än vad hon har haft på den låga, men inga direkta hopp, det verkar snarare som att hon försöker komma på hur man ska placera tassarna i den här vinkeln. Ibland sätter hon baktassarna i marken precis första centimetern efter hindret, istället för att skjuta ifrån på kontaktfältet. Jag testade också lite svängar när jag sprang diagonalt ut i sidled, och det gick faktiskt bra.

4 svar på ”Running Contacts med Shejpa och Squid

  1. Låter inspirerande. Kommer du att ha några seminarier i ”running contacts” här i närheten? I så fall vill jag gå och jag kan också hjälpa till med att uppmana agilitynärke-värmland till att anmäla sig genom att lägga ut info i fundera och på Byrackarns sida.

    Mejla mig på gbu@du.se om det låter intressant. Vill i så fall också ha info om hur du planerar att jobba vidare med A-hindret där det väl med Shejpa funkar ”så där” om man ska vara helt, helt ärlig.

    Tänker på ”träningstävlingen” i augusti hemma hos er då Shejpa hoppade A-hindret fast det var rak ansats framåt efteråt.

    /Gudrun

  2. Å, nå ble jeg inspirert til å trene selv også. Akkurat nå tror jeg vi ligger på 50-50,og de 50 som ikke blir riktig blir heeelt feil, enten store hopp eller å løpe utenfor. Skal teste å kaste leken, og trene videre. Tror vi må komme en dag tidligere neste gang!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.