Regn och rusk

Idag fortsatte agilitykursen, nu mestadels i spöregn. Tråkigt, men samtidigt lite uppfriskande och säkert väldigt bra för planen som börjar se rätt gul ut efter all sol i maj. Shejpa fick visa lite kontaktfältsträning imorse hon gjorde bra nosduttar utan target när jag startade henne från toppen av trappan och hon hade 100% perfekta träffar när jag körde running contacts med plankan mot bordet. Jag får nog bara ha lite tålamod med det där och inte förvänta mig perfekt balansbom på en vecka bara för att vi har haft en del flyt. Jag ska bygga på bordet med lastpallar och gradvis jobba mig upp på tävlingsvinkel.

Efter kursen var det uppehåll och jag tog ut mina hundar för att köra lite agility. Jag hade med mig filmkameran för att kunna skicka lite film på galna Missy till Justine, men det gjorde nog att jag blev lite ostrukturerad och dåligt planerad i träningen. Helt plötsligt var alla kombinationer jag hade satt upp till kursdeltagarna som bortblåsta ur mitt huvud… Missy var förvånansvärt cool och var inte alls lika illa som vanligt. Jag skickade filmen till Justine, som menade att det inte var konstigt att hon river en massa om vi inte har jobbat oss vidare med mer avancerade hoppteknikövningar än de grundläggande. Visst kanske det är så och det ger mig framför allt nytt hopp, men samtidigt är det ju väldigt få som faktiskt tränar hoppteknik och deras hundar river ändå inte speciellt mycket. Det kanske bara är svårare med en hund som ger allt och samtidigt är väldigt känslig för min kropp. Jag fick några spännande hoppteknikövningar av Justine som jag ska börja köra imorgon. Hon har ju rätt i att det finns mycket mer att göra, jag kan bara så lite själv.

Shejpa fick också köra ett kort pass. Med både henne och Missy började jag med en fartcirkel på sex hopphinder och en böjd tunnel. Både igår och idag har jag fokuserat på fart med Shejpa, för jag tycker att hon går långsamt. Döm om min förvåning när jag tog tid på båda hundarna när jag tittade på filmen och insåg att Shejpa var snabbast. Det går inte ihop för mig.

Missy har fått köra en del lydnad de senaste dagarna också. Vi ska tävla på midsommarafton. Alla moment går egentligen riktigt fint när vi tränar hemma. Rutan är lite skakig, men hon hamnar rätt för det allra mesta. Resten går som på räls. Men så var det ju det där med tävlingsträning som jag verkligen försummar och borde satsa så mycket mer på. På fredag hoppas jag i alla fall att vi kommer igenom tävlingen med bra attityd. Thomas åker till Bergen imorgon, så jag blir ensam resten av månaden. Det är tråkigt, men jag ska ju åka en sväng till Göteborg/Uddevalla runt nästa helg, så tiden går nog rätt snabbt.

6 svar på ”Regn och rusk

  1. Hej Fanny,
    Var inne och läste lite vad ni har för er och tänkte bara lämna ett litet avtryck (-:
    Har precis införskaffat en stålbur till Vixhen så nu blir det burlekar för hela slanten här hemma. Ska bli spännande. Kunde inte gå på ert lydnadsläger då det krockar med annat som var planerat )-:
    Men, jag kommer jättegärna om ni har kurs i Gbg igen eller ett till läger.
    Ha det så bra!

  2. Vi syns på midsommar….. då djäklar skall vi klara rutan och ni kommer att bara flyta fram i ert program! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.