”Peak Performance is Meditation In Motion”

Då är vi nästan halvvägs igenom Greg-kursen. I måndags hade vi teori hela kvällen och även om det mesta är saker man redan vet om, så är det alltid bra att få det förklarat på nya sätt och få klarhet i vissa saker. Idag började vi med lite utvärdering av hundarnas torrhanding. Missy gjorde väldigt fint cirkelarbete (jag tog henne eftersom jag visste att vi skulle få cirkelarbeteskommentarer när vi väl vara på hinder sedan, men det blev ju svårt nu när hon var så bra :D), men drog förbi mig mot leksak trots att jag stod stilla. Väldigt förvånande, det trodde jag inte. Sedan körde vi en del övningar på två hopphinder som jag verkligen ska jobba massor med när jag kommer hem. Mina hundar har verkligen visat sig från sin sämsta sida idag. Missy – galen och river. Shejpa – springer iväg och nosar. Inser dock att mitt eget beteende spelar stor roll där. Jag vill för mycket. Vill springa för snabbt och hamna i rätt position så fort som möjligt. Jag måste tagga ner och försöka flyta fram mer. Jag hinner! Båda hundarna gick som allra bäst när jag började röra mig lugnare. Målsättningen för imorgon blir att se riktigt trött ut på banan 😀

4 svar på ””Peak Performance is Meditation In Motion”

  1. Känner väl igen det där med att vilja för mycket och hur det kan påverka hunden mycket om man blir lite för exalterad. Bra att du reflekterade över det och att det blev direkt förändring efter din tempoändring!

  2. tack för uppdatering! skall bli spännande att höra fortsättningen… verkligen skönt att hitta huvudet på spiken i början av en kurs, hoppas det flyter på nu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.