Oslo Hundeshow 2009

Helgen har varit jättevarm och ganska jobbig för både hundar och människor. Trots solskyddsfaktor 40 hela helgen så kliar det i huden så här på kvällen. Shejpa var definitivt påverkad av värmen, hennes tider var inte alls i närheten av vad hon kan göra inomhus på vintern. Samtidigt är jag nöjd med hur mina förberedelser fungerade, jag tyckte att jag fick henne att prestera betydligt bättre än vad jag hade fruktat. I bilen hade hon det ganska svalt och skönt med öppna dörrar och reflekterande dukar. Inför lopp satte jag på henne ett blött reflekterande täcke och sprayade henne med vatten under hela uppvärmningen. Det var tidvis svårt att hitta skugga, men det gick att lösa genom att be Shejpa lägga sig under lastbilarna medan vi väntade på vår tur. När det sedan var ett par hundar kvar fick hon komma fram och göra tricks och kampa med kopplet.

 Fredagen började med öppen hoppklass. Shejpa var riktigt okoncentrerad under de 5 första hindren och fick 15 fel (rivning första hoppet, vägran tunnel, vägran slalom). Sedan kom hon igång och till min förvåning räckte det till en 7:e plats (av 22) och kvalificering till söndagens final. 15 ekipage blev diskade… Nästa klass var en öppen agilityklass och Shejpa gick mycket snabbare och bättre. Tyvärr diskad genom att hon tog fel hinder.

 På lördagen började vi med öppen agilityklass. Det här var nog helgens bästa lopp. Shejpa var snabb, gjorde inga missar och hade jättefina kontaktfält. Tyvärr glömde jag bort banan och visade fel hinder. Passade på att avsluta med gungbrädan och sedan rakt ut till belöning. Nästa klass var hoppklass II. Fick slalomfel. Karine påstår att jag överhandlar slalom och ser helt livrädd ut. Det kan nog stämma. Agilityklassen sist på dagen gick inte jättesnabbt, men stabilt och bra kontaktfält. Tyvärr rev hon tredje hindret och det blev ingen pinne där heller. Jag stod över öppen hoppklass eftersom vi redan var kvalificerade till finalen. Lagklasserna slapp vi också vara med på i helgen.

Idag började vi med hoppklass II och fortsatte på 5 fel-trenden. Shejpa var lite okoncentrerad i börja av loppet och gick vid sidan av en tunnel (faktiskt för att hälsa på någon man som satt utanför ringbandet, helkonstigt). Resten gick bra, men vad hjälper det. Nästa klass var hoppfinalen och det var jättekul att vara med där. Alla andra tävlingar har uppehåll och alla tittar på finalerna. Här är det också speaker som håller stämningen uppe (något som tyvärr inte finns till vanliga tävlingar i Norge). Det var 14 mediumhundar i final och vi gick ut först. Jag försökte tagga upp Shejpa så gott det gick och försökte köra offensivt. Farten var inte på topp och jag klantade till mig i en sväng som blev stor dessutom. Men felfria var vi! Nästa ekipage var träningskompisen Karine och Lassie. De slog också till med ett felfritt lopp och slog oss på tid. Nu var det spännande att titta på de resterande 12 ekipagen. Bara en hund (Caesar med Beate Harms) lyckades slå sig in framför oss och vi blev trea. Sista klassen var agilityklass II och här blev det äntligen ett felfritt lopp och en pinne! Härligt att få avsluta helgen (som i övrigt ofta bar känslan av stolpe ut) med en uppflyttning till agilityklass III! 

Grattis också till Bodil med Ted som kom tvåa i hoppklass III idag. Och till Kim med Bambi som vann agilityklass I och tog pinne. 

 
Shejpas kompis Mattias gjorde en kanoninsats som handler till Ted under ”barn med hund”


Stilstudie av Ted

17 svar på ”Oslo Hundeshow 2009

 1. Tusen tack för grattiset, det var min första vinst någonsin, så man är ju lite glad. *s*

  Stort grattis själv! Det är inte illa att komma upp i klass tre så fort!!

 2. Grattis till uppflyttningen !
  Vad skönt att hon klarade värmen så bra.
  Love klarade första dagen hyfsat men igår mådde han riktigt illa i värmen, jag måste köpa ett täcke av dig 🙂

 3. Stort grattis! 😀

  Kul att ni är uppe i trean nu, då kan jag (i smyg givetvis) se hur du gör på banvandringarna under Snapphanefejden… 😉

 4. Stort grattis! Ska ni ner till Göteborg något runt midsommar? Kanske kunde träffas på klubben och träna något en dag isf?

  /Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.