Nya tricks och nya kurser

Idag hade jag egentligen tänkt att jag skulle vara lika duktig med träningen som igår och jag hoppades också på att kunna filma lydnadsklass I-moment med Pi. Men så är jag ju lite bekväm av mig, och idag har det regnat som tusan. Jag får väl gå ut och träna lite snart, men hittils har vi bara tränat inomhus. Om det regnar hemma hos dig med, så får du två tricks att pilla med av mig. Det ena, att sätta nosen mot baktassen, var planerat. Missys trick började hon bjuda på själv och då köpte jag det så klart.

Annars vill jag passa på att påminna om kurserna vi börjar här hemma nu i april:

8 april börjar grundkurs för tävlingshunden. Den här kursen går över sex veckor och vi går igenom basen i hela vårt sätt att träna. Genom att gå den här kursen får du förmodligen ut mer av de andra kurserna. Vi går bland annat igenom: utveckling av belöningar, burlekar, lekapportering, omvänt lockande, shejping, självkontroll, passivietet, att jobba trots störningar etc. Vi tittar också på lite grundläggande beteenden som utgångsställning och fritt följ. Det finns några få platser kvar på kursen.

28 april börjar agility foundations (9 samlingar) Den här kursen passar för hundar i alla åldrar som är sugna på agility. Den kan också passa för hundar som tävlar agility, men som vill bättra på grunderna. Vi jobbar med kontaktfältsbeteende, handling utan hinder och handling med ett hopphinder, slalominlärning, framförbyten, bakombyten, kroppskontroll etc. Kursen börjar några dagar efter att jag kommer hem från Kanada med ännu mer agilitykunskaper och inspiration!

30 april börjar tävlingslydnadskurs på 9 samlingar. Vi jobbar med tävlingslydnad på din nivå. Fokus ligger på precision, fart och uthållighet. Vi tänker på elitklass redan från början, men ger dig gärna en spark i baken för att bli klar till bronsemerke eller klass I.

Om du anmäler dig till både grundkurs och tävlingslydnad/agility får du rabatt. Du betalar bara 3 000 kr (ordinarie pris för båda kurserna är 3750).

12 svar på ”Nya tricks och nya kurser

 1. Haha Missys trick var roligare tycker jag, går ju lägga på en rolig kommentar som ”Är du smutsig under magen?” så tittar hon, pricken över i:et hade varit om hon skakade på huvudet efteråt också…

 2. Tack för roliga tips!! Ska genast sätta igång med Missys idé. Kan vara rätt kul att tillämpa om någon frågar ”hane eller tik”…:-)

  Har, genom Camilla som var på kurs för er i helgen, fått ta del av många kloka tankar från er!

 3. Sukk, den som bare hadde bodd i oslo-området og kunne være med på agility foundations-kurset! :/ Det hadde vært ”just what the doctor ordered”!

 4. Har kollat lite på dina filmer ett tag och funderat på en sak. Du säger sällan något när du tränar, bara klickar och kastar godis. Mina hundar är väldigt röstberömstyrda och det är viktigt att de känner att de får kredit från mig. Men tävlingsmässigt så är ju egentligen den formen av träning mycket bättre där man kan vara tyst. Hur har du gått till väga för att nå detta resultatet? Kan man få det att fungera även på en mycket kräsen hund?

 5. Inga fler kurser på G i Göteborg? Eller fler helgkurser i Son?

  Skulle GÄRNA gå båda era nya kurser, men min familj blir galen om jag pendlar till Norge två gånger i veckan! Vet inte vad dom skulle säga på min arbetsplats heller, om jag avvek två av fem arbetsdagar… XD 😉

  Kul med nya tricks – du inspirerar verkligen till träning.

 6. Camilla, vi kanske kan sammåka. Jag skulle verkligen vilja gå grundkursen för tävlingshundar. Allt sådant behöver vi lära oss.

  Vilka coola tricks! Riktigt skoj är att se hur snabbt dina hundar fattar vad som lönar sig. Hoppas vi kommer dit en dag.
  Tina

 7. Lurer på å melde meg på grunnkurset i konkurranselydighet som starter på tirsdag. Har sendt mail også, men vet ikke hva du leser først?..
  Er forøvrig fast innom siden og henter masse inspirasjon til treningen! Kjempebra med alle videoene 🙂

  Marianne

 8. Hej. Jag brukar vara inne på din blogg och jag lär mej en massa. Tack för all insperation!
  Jag undrar om du kommer komma till Göteborg och ha någon kurs snart?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.