Missy mot nya äventyr

Igår fick världens bästa Missy ett nytt hem. Hon har flyttat hem till Simen i Bergen. Det var ett ganska svårt beslut att ta, och det grundar sig på att Missy inte kommer överens med andra tikar här hemma. Först var det Thomas rottweiler Pia hon slogs med, på liv och död. Nu är det hon och Shejpa som inte kan se varandra (och så har det varit i 1,5 år). Hon hade säkert kommit på kant med de andra tikarna också, om vi hade låtit dem umgås. Det har betytt att Missy har fått bo på egen hand den senaste tiden, och det är ju inte speciellt roligt för henne. Simen har en yngre flat-hane hemma, och Missy verkar komma bra överens med honom. Simen och Missy ska träna lydnad och agility och jag är övertygad om att de kommer att ha det jättekul ihop. Missy har ju haft rädslor och aggressioner som ung, men nu tycker jag att hon fungerar riktigt bra. Det är så klart lite tråkigt att behöva omplacera en hund som man har kämpat så mycket med och kommit så långt med. Det är ju nu hon verkligen kan fungera riktigt bra. Men samtidigt är jag mest väldigt glad över att hon har fått ett så bra hem, och att hon kan göra någon annan glad genom att vara en mysig familjehund och en häftig tränings- och tävlingshund.

Lycka till Simen och Missy!

35 svar på ”Missy mot nya äventyr

 1. Förstår att det är ett jobbigt beslut, men ibland fungerar inte allt som man önskar, och då är det ju bra att hundarna kan få en ny chans någon annanstans! 🙂

 2. Förstår att det måste vara ett svårt beslut, men härligt att ni hittat ett bra hem åt henne 🙂

 3. Precis som Martine skrev: Ibland är de jobbigaste besluten de bästa. Det blir säkert bättre för både Missy och er nu när hon får vara ensam tjej och er flock fungerar bättre 🙂

 4. Vad tråkigt att läsa, det har varit så kul att följa dig och Missy. Men vad gör man inte för att ens hundar ska må bra och leva gott. Skönt att ni hittat ett gott hem till henne!

 5. Tråkigt med sådana beslut, det ser ut som om det kommer att gå bra för henne och Simen, ser ut som ett trevligt ekipage…..

 6. Vad tråkigt att behöva ta ett sådant beslut, men det verkar som att Missy kommer att få det riktigt bra. Skönt för henne att slippa känna att hon behöver slåss med.

  Lycka till Simen och Missy!

 7. Jag tycker det bevisar att man inte alltid kan få allt att fungera med endast possitiva träningsmetoder, först Pavlov och sen Missy… en fick somna och en annan flytta. Ibland krävs det nog att man kan sätta ner foten om man ska leva med fler hundar under samma tak.

 8. Usch vad tråkigt att höra! Som du kämpat med Missy förstår jag att det känns extra jobbigt att lämna henne ifrån sig men det låter som att det är rätt beslut så att hon får ett mer harmoniskt liv. Kram på dig!

 9. Vet vilket tungt beslut det där är att ta 🙁 Kramar till er! Men man får komma ihåg på att det är för hundens bästa man faktiskt gör det. Missy kommer alldelse säkert får det kanonbra i sitt nya hem 🙂

 10. Stackars dig Fanny, det är hemskt när ens hundar inte går ihop. Du har gjort ett så bra jobb med Missy att man knappt kan tro att hon har haft några problem med rädslor. Hon kommer att få det jättebra i sitt nya hem. Simen är lycklig som får ta över en så fin hund!

 11. Svårt beslut men klokt! Kommer att sakna Missy men tror både hon & Simen dragit en högvinst! Men jag kommer att sakna att klaga på hennes bollar i mitt knä nästa gång vi grillar! KRAM Missy!

 12. Jag vet precis hur det känns, även om du kom mycket längre med Missy än vad jag gjorde med Imma. Du har gjort ett fantastiskt jobb med henne!

  Nu har du fattat ett klokt och ett bra beslut för både Missy och alla där hemma, inlusive dig själv. Det är er alla unnt att få må bra och ha en avslappnad vardag!

  Tröstekramar!

  Camilla

 13. Syntes dette hørtes ut som det beste alternativet for alle parter! Jeg slenger meg på de andre, et vanskelig valg men et godt valg!!

  Lykke til Simen og Missy! 🙂

  Og klemmer til deg Fanny

 14. trist när det inte funkar i flocken, men att lämna bort sin ”första” hund är ett tufft beslut. men vad
  hände med pavlov ….läser din blogg ofta men
  inte läst att han inte finns mer.

 15. Eg seier som Siv som hånd i hanske Bergen og Simen kan det bli bedre ???? He he der fekk eg skrytt litt over både Simen og Bergen

 16. En eloge till er för att ni är öppna med omständigheterna – det är en tröst för många av oss med liknande erfarenheter… Men det är vansinnigt orättvist när så ambitiösa människor med så fin hundsyn och med så goda träningsambitioner drabbas så hårt… Vi tänker på er!

 17. Glömde en viktig sak: Ett stort grattis till den fantastiskt fina karriär du och Missy har haft tillsammans. Alla minnen, alla stolta ögonblick och all kunskap ni har fått genom Missy kan ingen ta ifrån er.

 18. Finaste Missy. Tungt att lämna bort en bit av sitt hjärta, men samtidigt så skönt att veta att hon får bli mesta Missyn igen utan konkurrens från andra tikar. Ett bättre beslut kan man knappast fatta som matte. Kramar från oss.

 19. Virker som Simen og Missy passer kjempegodt sammen! Modig gjort av deg å ta en slik beslutning. Tenker på deg! Klem

 20. Klart Missy kommer til å trives i verdens beste by, ingen tvil om det!;) Av og til må man ta valg man helst ikke har lyst å ta når man har hund – et tøft, men helt sikkert riktig valg. Jeg tror Missy og Simen kommer til å få det fint sammen, har sett han og Oliver i aksjon og det er en fryd for øyet! Tenker han og Missy kommer til å ruuule i lp ringen i Bergen etterhvert!;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.