Mål 2013

Gott nytt år! Jag hoppas att nyårsnatten blev bra för dina fyrbenta. Här tuggade hundarna ben och tog det lugnt vid midnatt. Vi har en del fyrverkerier här, men ingenting riktigt nära och ingenting som verkar störa hundarna. Men det gör väldigt ont att tänka på alla hundar som blir skrämda och rädda.

Har du funderat mer på årets målsättningar? Jag är långt ifrån klar med den tankeprocessen. Det var länge sedan jag satte upp konkreta resultatmål för en säsong, det tycker jag inte ger så mycket. Mina tankar kring 2013 handlar väldigt mycket om prioriteringar, och det är beslut som jag måste ta ganska snart. Vilka tävlingar ska jag satsa mest på? Vilka kurser ska jag gå på? Vilka kurser ska jag hålla? Vilken balans ska jag hålla mellan olika grenar? När ska man satsa på det omöjliga? När ska man vara realistisk och praktisk?

2009 skrev jag ett inlägg om målsättningar som jag fortfarande tycker är intressant att gå tillbaka och läsa när jag har sådana här funderingar. Kanske kan du få någon hjälp av det också?

För ett år sedan skrev jag ett inlägg kallat ”Hur blir 2012?”. Visserligen var det ganska allmänt hållet, men jag kände ändå att jag hade någon slags aning. I år har jag faktiskt inte en susning. Många saker är visserligen inplanerade i vår, men vilket håll det här året kommer gå åt sedan är faktiskt helt omöjligt att förutse. Spännande och lite skrämmande. Vill jag sätta upp målsättningar för året för att ha någon slags bild om vart vi är på väg? Eller vill jag se vart 2013 tar oss?

Vi börjar i alla fall året precis som vi avslutade det – i fårhagen. Vi har haft plusgrader i flera dagar och Kärsta kan man valla på stort fält. Underbart!

Thomas och Sarek nyårsvallade igår

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.