Vad händer 2012?

Alla år sedan jag träffade Thomas och började jobba med hundar på heltid har varit helt fantastiska och jag är säker på att 2012 inte kommer att bli något undantag. Svårigheten ligger i prioriteringarna. Det finns så mycket man vill hinna med, men allt för få dagar. Speciellt helger är en bristvara. Förutom en söndag i juli så är jag fullbokad alla helger fram tills augusti. Då har inte vallhundstävlingarna kommit ut än (tänk om det fanns en tävlingskalender för dem som kom ut i god tid…), så om jag vill tävla vallning i vår och sommar måste något annat stryka på foten. Förmodligen agilitytävlingar då. Jag tänker inte gå in på några målsättningar för året, det har aldrig fungerat så bra för mig och det blir ändå aldrig som man har tänkt sig. Men några tankar om vad vi kan vänta oss under 2012 tänkte jag ändå teckna ner.

Valpkull

I mitten av december parades Fly (mamma till Squid, Epic och Win) med fina Ids. Vi hoppas på valpar i februari. Senaste rapporten från Flys matte Malin är att Fly äter som en häst, stjäl mat och har fått stora, rosa spenar. Vi hoppas på att det är symptom på dräktighet och hoppas också på en stor kull. Fly har haft fyra valpar i båda sina tidigare kullar, hoppas att det blir något fler den här gången. Har väldigt stora förhoppningar på den här kombinationen!

Och Pogue ska bli pappa…

Det planeras i dagsläget två kullar på Pogue inom den närmaste framtiden. Det är roligt, för vi tycker att Pogue är en himla fin hund. Pogue fick under hösten 1:a-pris i NKL på jaktprov, i år väntar öppen- och kanske elitklass.

Agilitytävlande

Jag ser fram emot det här tävlingsåret med skräckblandad förtjusning. Från och med början av februari har jag fyra agilityhundar att tävla med.  Två medium, två large. En ren klass 1-hund, en klass 1/2, en klass 2 och en klass 3. Jag kommer att ha fullt upp! I början av året får jag prioritera Shejpa, som saknar några SM-pinnar i hoppklass. Dessutom kan man ju hoppas på att kvala till European Open som går i Sverige i år. I juni ska vi försvara vårt lag-guld på SM. Jag hoppas på att kanske kunna hoppa in i något large-lag med Squid på SM också, om någon hund blir skadad eller så.

Squid känns just nu lite galen efter att inte ha fått någon kontinuitet i agilityträningen på länge. Först en lång periods mammaledighet och sedan inga tävlingar på jättelänge. Under 2012 hoppas jag att vi blir samkörda och stabila. Att debutera med Epic ska bli otroligt roligt. Jag räknar med att han kommer växla upp många gånger under det kommande året och det blir en stor utmaning att hålla honom lika cool som han är nu. Det blir också en rolig utmaning att köra running contacts på tävling med en stor, snabb hund. Pogue har massor av kapacitet, men jag har inte så mycket tid att träna honom, så där får vi se vad som händer.

Lydnad- och brukstävlande

För egen del ligger jag lågt med lydnadstävlandet just nu. Jag har insett att det är smart att satsa på agilityn medan man fortfarande är någorlunda ung och snabb. Lydnaden finns alltid kvar den dagen jag eller hundarna inte klarar av agilityn. Squid ska väl tävla klass III och elit någon gång, men det är inte bråttom. Thomas ska däremot tävla klass III med Pogue och kanske blir det tävlat med Win och Sarek också? Pogue ska säkert också starta högre klass sök.

Vallning

Vi hoppas att hinna med en del tävlande i vallning också. Vi har flera hundar med hög kapacitet och det är så roligt att hela tiden lära sig mer. Träningen och kul och tävlandet är väldigt fascinerande. Jag önskar att det fanns fler helger. En annan sak jag önskar mig är träningskompisar. Vi tränar nästan alltid själva och skulle nog vinna massor på att träna med andra som är målmedvetna och engagerade. Vi skulle också behöva träna mer på bortaplan. Vi har jättefina träningsmöjligheter hemma, men man behöver ju låta hundarna uppleva andra förutsättningar också. Jag drömmer om någon typ av elitsatsningsgrupp som kunde träffas med jämna mellanrum och coacha varandra.

Kurser

Jag har försökt skära ner på arbetet under helger en del i år, för att ha tid att tävla. Det innebär till exempel att vi inte arrangerar någon tränarutbildning. Förhoppningsvis kan vi vidareutveckla online-kurserna på olika sätt, vilket kommer att frigöra mycket tid för tränande och tävlande. Vi har fått en del förfrågningar om att hålla kurs i utlandet under året. Thomas ska instruera på ClickerCamp i Danmark och jag har bokat in en kurs i Spanien. Hoppas också på att få tid att hålla några kurser i USA, men då lär det ju ryka tävlingshelger…

Gå kurser

Vi älskar att gå kurser! Under 2012 har vi redan några spännande inbokade på hemmaplan. Jo Agnar Hansen kommer tillbaka för att hålla vallhundskurs, Vappu Alatalo kommer tillbaka för hoppteknik i sommar och Jessica Martin (VM-guld small 2010) kommer för att hålla agilitykurs precis efter European Open.

 

 

4 svar på ”Vad händer 2012?

  1. Ja året har verkligen för få helger, och nu ska jag dessutom börja jobba två av fem 🙁 Bläh
    Synd att bensinen är så dyr, annars hade jag gärna blvit en trogen träningskompis 🙂 (även om det där med elitsatsning just nu ligger ganska långt utom räckhåll ;P ) Men syns på lördag i Torsby tyckte jag mig se på sbktavling 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.