Lydnadsträning i Göteborg

Det har varit härligt att ha lite semester i Göteborg och mest bara träna hund och ta det lugnt. Trots snön. Träningen med båda hundarna har gått fint. Igår var vi hos Jenny i Kungälv och tränade i en fin paddock med tak där underlaget var perfekt. Jag fick tränat rutan en hel del med Missy, för första gången på många månader. Det gick riktigt bra! Jag började med ram, men avslutade på närmare håll utan ram och tyckte att hon började placera sig riktigt bra på egen hand. Hennes problem har aldrig varit att springa till rutan, utan att hitta placeringen i rutan. Först stannade hon för tidigt, sedan för sent och sedan hamnade hon alltid för långt åt höger. Först när jag började med boxen i somras, innan NM, började hon stanna på rätt sätt. Det ska nog gå ganska snabbt att få rutan tävlingsbar tror jag. Lite värre är det med fjärrdirigeringen, där jag verkligen kommer att få lägge ner mycket tid på att få till sitt från stå på ett bra sätt. Jag har tyvärr sett lite dåligt och släppt igenom någon decimeter förflyttning framåt under lång tid.

Det går snabbare och snabbare att få Missy i rätt attityd i fria följet. Jag måste bara vara noga med att pusha för ännu bättre utförande och inte släppa igenom någonting halvbra. Jag börjar också se något slags ljus när det gäller dumrutan. Idag blev det faktiskt rätt varje gång och jag tror att det blev det igår också. Man kan ju hoppas att det inte är något övergående. Igår körde vi också en vittringsapportering. Missy var väldigt het, men gjorde det jättefint! Hon kunde fortfarande ha bättre systematik i letandet, men resten är bra! Hon har inte gjort fel på jättelänge och verkar väldigt säker på uppgiften och hon apporterar bra. Hon kunde kanske ha bättre tempo, men jag har inte velat dra upp henne mer i det momentet. Det är kanske ett moment jag skulle jobba på hos Maria?

Squid börjar gå riktigt fint fot med vändningar och halter. Det är bara att få det mer stabilt och gå ännu längre sträckor. Ställande under gång fungerar bra för det mesta. Jag kör det oftast när vi har gått fot en stund, så att hon inte har ställandet i huvudet, för att kolla av hennes förståelse. Ibland ställer hon sig lite långsamt, utan ett hopp, men för det mesta blir det snabbt och snyggt. Vi har också fått jobbat lite på inkallning med ställande och det är fortfarande en balansgång, men ibland blir det kanonbra! Jag har också plockat fram läggandet lite mer och Squid har kört sina första lägganden under gång. Vi får se hur det här blir när jag börjar blanda stå och ligg under marsch. Hoppas att det inte blir lika trögt som med Missy…

1 svar på ”Lydnadsträning i Göteborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.