Lydnadslimpa

Idag har det varit fint väder och jag tränade lydnad i bara t-shirt. Pi är så enormt duktig just nu. För en vecka sedan hade vi knappt kommit igång med klass II-momenten, nu kan vi nästan alla. Pi har jättefint fokus och härlig attityd. Som att träna en border collie, bara lite klokare och mer lättlärd 😛 Idag gjorde vi hoppet tävlingsmässigt, fjärrdirigering på 10 meter med bara verbala kommandon och körde en kedja med fritt följ, ligg under marsch och inkallning med ställande. Inkallningen är fortfarande lite ny, ibland blir tempot lite lågt och ibland blir det lite för högt. Men stannar gör hon för det allra mesta i alla fall. Hon börjar få riktigt sug till rutan, det är kul! Däremot har jag haft lite problem med att hon stannar för långt till höger i rutan, men det börjar nog lösa sig. Gud vad kul det känns med det här lydnadsprojektet nu! Måste bara se till att tävlingsträna, köra många platsliggningar och komma ut i nya miljöer och träna…

9 svar på ”Lydnadslimpa

  1. Så bra dere trener på, Kry har også begynt med fellesdekk med skjult fører, men det er mye kulere å trene action øvelser!
    Kan ikke du legge ut en film av ruta når den er ferdig?

  2. Man kan inte låta bli att bli inspirerad genom att läsa om din träning, ska nog satsa lite mer på lydnadsmomenten nu.. Tack för alla tips!

  3. Hej!
    Har aldrig träffat dig eller dina hundar, men läser din blogg. Använder en liknande metod som den du använt på Pi vid inlärning av rutan. Kan vara kul att veta att jag lyckats få min 9-åriga Terv-hane att göra riktigt lovande framsteg i just det momentet, som innan var ganska förvirrat för hans del. Lycka till med Pi’s debut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.