Anmält till klass II

Så, då har jag skickat anmälan till lydnadsklass II med Pi. Drygt tre veckor kvar. Vi kom ju igång lite sent, men träningen går jättebra och hon är trevlig att jobba med. Vad gör det egentligen om vi inte skulle ta ett förstapris? Idag tränade vi sent på kvällen, efter kurserna. Bra träning för henne att jobba i elljus. Pi lär sig så himla snabbt och steget från klass I till klass II känns väldigt litet. Jag undrar om hon bara är en väldigt klok hund, eller om det faktiskt blir så här enkelt med bra grunder… Kanske var det Ninas träning i helgen som gjorde henne så bra. 🙂 Rutan börjar fungera riktigt bra, men vi behöver generalisera och se till att det alltid fungerar på första försöket. Hon är fortfarande lite osäker på placeringen i rutan utan någon del av boxen kvar, så jag ska byta ut pvc-röret mot en smal pinne och försöka få bort den helt sedan.  Idag gjorde hon fina inkallningar med ställande, ett moment som vi har tränat extremt lite på. Fria följet känns bra och läggande under gång fungerar fint. Det blev ingen träning på apport, fjärr eller hopp idag, det får vi ta imorgon. När vi körde platsliggningar i helgen nosade Pi massor och var helt uppslukad av dofter. Idag försökte jag träna på det, dels genom att göra platsliggningen mer aktiv och kasta leksak när hon ligger uppmärksamt och dels genom att plantera godbitar runt tassarna på henne. Hon vet ju att man inte får stjäla godbitar och då höll hon upp huvudet fint. Kanske ska ha det som en liten ritual, att låtsas placera godbitar runt henne. Måste börja göra fler dolda platsliggningar, det har hon nästan aldrig gjort. På nya platser också… I mörkret… Med andra hundar. När ska vi ha tid med det? Det är tur att Limpan ska följa med mig och hålla kurs under helgerna framöver, så får vi kanske jobba på nya platser.


Finaste Umsettern

Missy fick köra lite cirkelarbete och tighta svängar-träning. Det går framåt så sakterliga. Torrhandlingen är riktigt bra i alla fall! Shejpa fick köra lite balansbommar och slalom tidigare idag.

3 svar på ”Anmält till klass II

  1. Hei. Ikke noe innlegg koblet til kl2 lydnad.. men ville bare si mange takk for bildene. Og ennå ett takk for blogg & film fra VM, det var kul å følge.

    ;o)

  2. Hei Fanny. Hvor får jeg kjøpt den leken som Pi har på bildet?

    Nå gleder jeg meg veldig til dere kommer til Bergen og til å få gå kurs for dere igjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.