Inomhusträning

Trots besök hos både läkare och sjukgymnast är foten inte mycket bättre. Jag är lite begränsad, men tränar mycket inomhus. Jag har valt ut 10 saker som jag ska jobba med med Epic under veckan och 6 av dem är sådant som jag kan göra inne och som bör göras varje dag. Redan nu i mitten av veckan har vi fått flera genombrott i träningen genom att träna på sakerna en eller ett par gånger om dagen. Nu börjar han få fina nosduttar, kan sitta stilla trots att jag rör mig bakom honom, börjar förstå var han ska hamna i ingångarna och hur han ska komma dit, bjuder hoppstå på avstånd, lyfter båda framtassarna och lämnar leksaker i handen.

Epic leker i snön

Det där med leksaksavlämnandet har jag prioriterat från början med Epic, men jag har inte jobbat så mycket på den sista biten – att trycka leksaken i handen på mig. Istället har jag prioriterat att han snabbt slänger sig tillbaka mot mig när han griper något eller vinner leksaken under kamplek. Så fort han har gripit har jag bjudit in till lek med en ny grej hos mig. Han har aldrig fått möjlighet att springa iväg med grejer på egen hand och han har tyckt att det är roligare att komma in till mig och leka mer än att behålla den grej han har fått. Men nu är det dags att vidareutveckla och få honom att komma hela vägen in med föremål. Jag kommer att fortsätta med att låta honom byta direkt till en ny grej ibland och ibland sträcka fram handen och få ett avlämnande. Det viktigaste är att han behåller viljan att slänga sig mot mig så fort han har något i munnen.

Söta Win

Vi har också vallat en del och det är skönt att vara igång igen. Det blir ju lite begränsat när man måste vara på planen (som är plogad), men det finns massor att jobba på under vintern. Vi jobbar på visslor, flanker, delningar och annat finlir. Idag snöade det hela förmiddagen, så vi kom inte ut förrän senare. Då är det väldigt skönt att ha elljus så att man inte blir begränsad till de ljusa timmarna. Idag har Thomas åkt till Norge för att hålla lydnadskurs i Drammen i tre dagar. Själv ska jag ha tävlingslydnadskurs här hemma i helgen. Jag hoppas att det lite mildare vädret håller i sig, det kan bli väldigt kallt i ridhus.

Tokvalp, 4,5 månader gammal.

3 svar på ”Inomhusträning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.