Hoppteknikkurs

Är du intresserad av hoppteknik? Det finns några få platser kvar på vårens kurser. Hoppteknik är en av mina favoritsaker att träna, lite annorlunda mot annan träning vi håller på med. Hoppteknikträning kan hjälpa hunden att riva färre hinder, men det är så mycket mer. Hur hunden hoppar är viktigt, men vad som händer mellan hindren är minst lika intressant. Genom att träna hoppteknik lär sig hunden att alltid ta sig runt banan så effektivt som möjligt. Träningen bygger muskler och lär hunden att hoppa på ett skonsamt sätt. Jag upplever också att hoppteknikträningen har bra effekt på slalomingångar och running contacts. När jag tränar min unga hund, är hoppteknikträningen en väldigt stor del av den totala träningen. Mycket annat kommer så lätt när hunden är duktig på alla delar i hopptekniken.

Den 18 maj håller jag en heldag med hoppteknik hos Anna Larsson (Canis hundskola) i Stallarholmen. Det blir en liten grupp, med deltagare på olika nivåer. Läs mer och anmäl dig här..

Den 12-13 juni kommer Vappu Alatalo till oss för att hålla två dagar med hoppteknik. Det finns någon plats kvar med hund och flera observatörsplatser. Jag kan verkligen rekommendera att gå hoppteknikkurser som observatör. Att titta på olika hundar och höra instruktörens kommentarer är nästan det som ger mest, även om det är kul att köra sin egen hund också. Mer info och anmälan finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.