Hoppteknik trots rörelse

Vi har haft ytterligare en fantastisk dag med sol och värme. Jag och Nina tog en promenad i förmiddags med Pavlov och Missy och sedan fick hundarna bada i poolen. Thomas och jag åkte en sväng in till stan och hälsade på Bim, en människovalp på sex veckor som hans bror har skaffat sig. Vi kom hem lagom till kurs och Shejpa fick följa med ner på planen och demonstrera olika övningar på agilitykurs. Det var första samlingen och vi tränade på cirkelarbete, bakdelskontroll på kloss, nosduttar, söka hopphinder och lite hoppteknik. Shejpa var rätt galen efter en tråkig dag, men skötte sig fint. Tror att jag ska sätta upp någon liten kombination till henne imorgon och försöka lägga lite mer energi på att komma vidare med nosduttarna. Jag känner att jag liksom är tillbaka till att belöna alla försök och att jag måste ta mig vidare lite nu. Hon är grymt bra utan target när jag står nära, men nu måste jag liksom ut på avstånd och få lite mer variationer. Jag får nog också lita på att det riktiga trycket kommer när hon blir mer säker, så har det varit på alla andra nivåer där vi har haft svårigheter (från hand till target, från target till utan target etc.).

Jag tog ut Missy på kvällen (visst är det skönt när man kan träna i dagsljus klockan 22!) och tränade en del. Vi började med några hopp i spindeln. Hon gjorde det skitsnyggt, så jag la till lite upphetsning (”klara… färdiga…” och ett steg framåt när jag gav fri-signalen). Då rev hon två gånger på rad, eftersom hon bara slängde sig framåt. Tredje och fjärde gången lyckades hon samla sig. Det var intressant, jag tror absolut att det är dags att lägga på lite mer rörelse i hoppteknikövningarna för Missys del, det är då hon får problem. Vi jobbade också på att hoppa tight över ett hinder, något som sakta men säkert går framåt. Även här får hon problem så fort min rörelse blir för stor eller farten blir för hög. Vårt cirkelarbete börjar faktiskt se riktigt bra ut och hon klarar av mer och mer fart utan att flanka eller lämna sidan. Vi gjorde också lite nosduttar och signalkontroll på stå, sitt och ligg under marsch. Hon var duktig idag 🙂 Avslutade med sitt och plats i några minuter var. Har upptäckt att Missy är väldigt lättlurad efter några minuter och hon kommer glatt till mig om jag ropar ”bra” eller ”tiden är ute” efter att ha legat plats en stund. Det måste vi jobba på!

Här kommer lite snygga bilder som Malin tog i helgen. Hoppas att hon inte har något emot att jag inte kunde låta bli att lägga ut dem.

1 svar på ”Hoppteknik trots rörelse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.