Härlig sommar med havsbad

Vilken härlig dag! Det är väldigt varmt här just nu och man känner sig inte supermotiverad för träning mitt på dagen. Istället tog vi med oss Pi, Agera och Missy till havet. Vi hittade en fantastisk vik med långgrund sandbotten där vi kunde bada, leka och simma ihop med hundarna. Pi simmade några gånger, men ville helst bottna och titta på måsarna. Missy och Agera låg i och simmade i minst en halvtimma utan paus. De var rejält trötta efter den lekstunden. Vi torkade på klipporna och njöt av solen, men Missy och Agera var snabbt redo för en ny simtur.

På kvällen hjälpte vi till på klass I-II träning med Follo Brukshundklubb. Missy och Pi fick köra sitt i grupp och platsliggning med främmande hundar. Missy klarade en dold platsliggning utan problem. Missy fick träna dumruta och sitten strulade under framlänges marsch, så jag fick plocka fram den frivilligt och jobba en del med den. Det märkes att det behövdes. Hon var inte direkt klockren på att upprepa sitten när jag gick baklänges och det var nog där skon klämde med tanke på problemen i dumrutan. Pi tränade lydnadsapportering med Nina och var kanonduktig. Missy fick visa inlärning av fjärrdirigering och sedan försökte jag och Nina få fram frivilliga växlingar mellan sitt och ligg hos Pi. Det gick tillslut.

Shejpa fick ett pass med inkallningar och sitt i skogen imorse. Hon var väldigt duktig. Sent på kvällen var det svalt och skönt och vi körde kontaktfält, lite dubbelbox och slalom. Fullt ös, men lite okoncentration. Jag tror att hon drömde om färsk fårskit på planen. Vi avslutade med 4 + 3 minuter simning i bassängen. Jag ökar tiden hon simmar långsammare än vad vi gör med de andra hundarna. Shejpa simmar så snabbt och blir så mycket snabbare trött än de mer långsamma simmarna.

Idag fick jag beskedet att vår agilitybana är färdigtillverkad. Nu är frågan hur lång tid det tar att frakta hit den. Spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.