Härlig lydnadsdag

Idag har Squid och jag tränat ihop med Louise och Louise med kullsyskonen Snipe och Kite (De är för övrigt halvsyskon till Squid och Epic – lika men ändå olika). Med Squid har jag ju tänkt satsa på lydnaden den här månaden, så en heldag med träning passade bra som kick-off. Jag har flitigt loggat all träningstid med hundarna sedan i början av maj (eller, egentligen sedan början av året, men jag bytte system i början av maj). Squid har i genomsnitt tränat lydnad fem minuter om dagen (ett snitt som var 4,43 innan dagens massiva träning på 70 minuter!). Det känns rätt bra med tanke på allt annat vi har sysslat med med agilitytävlande, resor och viloperioder, men jag hoppas på att höja det markant till slutet av den här månaden!

Det är roligt med lydnad just nu! Squid kan alla moment i elitklass, och jag gillar verkligen hur hon utför det mesta. Hon gör det med fart, precision och viftande svans. Det känns som återbetalning för många års småpillande med lydnaden. Idag överraskade hon dessutom med att göra flera saker bättre än förväntat. Självklart är vi långt, långt ifrån klara för succé på tävlingsbanan. När man har lärt in momenten är det en lång väg till stabilitet på tävlingsbanan. Det ska bli roligt att göra våra första försök i elitklass i höst, men vi har ju många år på oss att hitta stabiliteten och flytet på tävling.

squidBild av Louise Karlgren / workdogs.se

Snipe och Kite gjorde också massor av fina saker! Härliga, arbetsvilliga hundar med massor av kapacitet, men också utmaningar som gör träningen utvecklande och ibland kanske onödigt svår. Kite har till exempel lätt för att ta till ljud i träningen, någonting som jag har varit förskonad från med egna hundar Efter lydnaden blev det några vallningspass också. Då fick Squid vila (fast det är lite svårt att få henne att vila när andra vallar) och Epic och Wilco fick köra var sitt pass. Wilco är egentligen lite för liten för att riktigt tränas i vallning, men han gör inte något dumt med fåren så han får balansera dem mot mig och känna på hur får fungerar i väntan på att han ska växa upp.

1 svar på ”Härlig lydnadsdag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.